12. Ara öğünlerinizde atıştırma olarak meyve tercih edin
13. Seçiminizi yüzde 100 tam tahıllardan üretilmiş ekmekten yana kullanın.
14. Meyve suyu içmek yerine meyvenin kendisini tüketin.
15. Meyve ve sebzelerinizi tüketirken kabuklarını eğer mümkünse soymayın.
16. Kahvaltılık gevreklerinize, yoğurt ve salatalarınıza posa kaynağı ve omega-3'den zengin keten tohumu ekleyin.
17. Yoğurdunuzu sade tüketmek yerine içerisine meyve doğrayarak tüketin
18. Yemeklerinize ve salatalarınıza haşlanmış kuru baklagilleri ekleyin.
19. Şehriye çorbası yerine mercimek çorbasını tercih edin. (1 büyük kase mercimek çorbası 7 gr. posa içerir)
20. Tencere yemeklerinin (mesela güveç tarzında olanlar) üzerine ufalanmış ekmek yerine yulaf serpiştirin.
21. Küçük parçalar halinde doğranmış brokoli, kabak ve havuçları haşlayıp makarnanıza ekleyin.
22. Balık, tavuk ve yumurtalı salatalarınıza ızgara sebze ilave edin.
23. Sandviçinizin arasına taze marul ve ıspanak yapraklarını ekleyerek tüketin.
24. Kahvaltılık gevreklerinize kurutulmuş meyveleri ekleyin.