Öğün atlayarak zaman kazanmak sağlıktan olmak demektir. Öğün düzeni her koşulda çok önemlidir. Sabah güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atıştırma yapılmamalı, atıştırmalar nedeniyle öğün atlanmamalı, 3 ana ve 3 ara öğün tüketmeye çalışılmalı, öğle ve akşam yemekleri dengeli tüketilmeli, ara öğünler için mutlaka çantada sağlıklı atıştırmalıklar bulundurulmalıdır. Yolculuklar sırasında sulu ve hafif gıdalar tercih edilmeli, yemeğe salatayla başlanmalı, posalı besinlerin tüketimine ağırlık verilmeli, bulunulan şehir veya ülke koşullarına göre her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeye çalışılmalı, bol su tüketilmeli, ödemi önlemek için çaykahve yerine bitki çayları tüketilmelidir. Kızartma ve yağlı besinler yerine buharda pişmiş, ızgara, haşlama veya buğulama olanları tercih edilmeli, açık büfeden uygun miktarlarda ve azar azar besin seçilmelidir. Tatlı için yemeğin bitmesi ve tokluk hissinin oluşması beklenmeli, tatlı tüketirken özellikle sütlü, meyveli tatlılar veya dondurma gibi daha sağlıklı seçimler yapılmalıdır. Alkol tüketilmesi gerekiyor ise alkol yüzdesi düşük olan şarap veya light bira tercih edilmelidir.