Halep: Biz Coşkun Aral'la Lübnan'ı arka bahçemiz yapmıştık vaktiyle. İç savaşın beter günlerinde ara sıra sakinlik olurdu. Gecegündüz demeden haftalarca süren çatışmalar 3-4 saatliğine ara verirdi niyeyse artık. Hemen Lübnan lokantalarına koşar Suriye yemekleri yerdik. Şimdi Halep'teyim diye o günler geldi aklıma. Nostaljik olsun diye attım kendimi restorana. En çok özlediğim tabule. Evde yapmaya kalkıyoırum beceremiyorum. Önüme gelen tabakta ise harikası daniskası var. Kötü Arapçamla soruyorum...
- Siz nasıl yapmak bu yemek (mealen :)... - Maydanoz, sivri biber, taze soğan ve yeşil salatayla...
- İyi de ayarı ne ya Haci? - Temizle, yıka, süz. Domatesleri soy çekirdeklerini çıkart.
- Daha neler. Oya mı işliyoruz? - İşin sırı bu. Sonra ince bulguru ılık suda 15 dakika ısla, yıka onu da süz.
- Bekletecek miyim? - 10 dakika beklet. Maydanoz, taze soğan, domates ve sivri biberi incecik doğra. Bir kapta süzülmüş bulgur ile birleştirip karıştır, limon suyunu, zeytinyağını, naneyi ve tuzu ilave et...
- Ezilince güzel olmuyor... - Ezmeden yap. Hep birlikte karıştır ama sakın ezme. Sonra at buzdolabına, kapağı kapalı olarak 30 dakika dinlendir.
- Bitti mi? - Becerirsen bitti. Afiyetle yersin ama becereceğini sanmam.