Sütteki probiyotik bakteriler, hastalıklara karşı direnç oluşturuyor.
* Ambalajlı yoğurtlar niçin daha geç bozuluyor? Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Hazır yoğurtta herhangi bir mikroorganizma oluşumu gözlenmez. Saklama koşullarına uyulduğu taktirde raf ömrü boyunca ürünlerin tazeliğini koruması çok normal.
* Probiyotik sütler sağlığa zararlı mıdır? GGD: Hayır değil. Probiyotikler faydalı bakterilerdir, doğal olarak vücudumuzda da bulunurlar. Probiyotik bakteriler ile üretilen sütler, bağırsak geçişini hızlandırır ve kabızlık, şişkinlik, sancı gibi sindirim problemlerini hafifletir. Bunlar, bağırsak yüzeyine yerleşerek, hastalık yapan bakterilerin bağırsak yüzeyi ile temas etmelerini ve hastalık oluşturmalarını engellerler. Probiyotik bakteriler, vücutta hastalıklara karşı daha güçlü bir savunma oluşumuna yardımcı olur.
* Raflardaki süt ve yoğurtlarda mikroorganizmalar ürer mi? Ürünler nasıl taze kalır? GGD: Süt ve yoğurt fabrikalarında ürünler tamamen hava ile temas etmeyen ortamlarda üretilmekte. Havasız ortam, hava ve oksijen ile çoğalan mikroorganizmaların yaşamasına imkan vermemektedir. Saklama koşullarına uyulduğu takdirde raf ömrü boyunca ürünler tazeliğini korur.