İlk sırayı Hindistan'ın göğüslediği süt üretiminde, Türkiye 10 milyon ton üretim ile 15'inci sırada.
* Türkiye'deki peynir pazarının büyüklüğü yıllık 600 bin ton. * Pazarın yüzde 70'ini beyaz peynir elinde bulunduruyor. * İşlenmiş ve paketlenmiş süt tüketimi kişi başı yıllık 8 litre. * Dünyadaki süt üretimi yaklaşık 600 milyon ton civarında. * En büyük üreticiler ise Avrupa Birliği, ABD, Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan, Ukrayna, Yeni Zelanda. * Türkiye'nin ihracatını yaptığı en önemli süt ürünlerini, peynir altı suyu, peynir ve sütkreması oluşturuyor. * Türkiye'de yaklaşık 12 milyon ton civarında çiğ süt üretiliyor. * Türkiye, dünyada çiğ süt üreten ülkeler içerisinde 15'inci sırada yer alıyor. * Çiğ süt üretiminde liderliği ise Hindistan göğüslüyor. * Bu sütün yüzde 90'ı inek sütü, yüzde 8'i koyun sütü ve yüzde 2'si keçi sütü. * Yetişkin bir kimsenin günlük alması gereken kalsiyum miktarı ortalama 800 mg. * Günlük kalsiyum ihtiyacını, gebelik, osteroporoz, hormonal durum ve fiziksel aktivite gibi faktörler de belirler.