Her zaman güvenilir markaların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar '1 YTL'ye satılan sucuktan şüphelenin. Bu sucukta dana değil domuz eti vardır' diyor.
Piyasada 1 YTL'ye sucuk, salam ve sosis satılıyor. Dana etinin kilosunun en az 15 YTL olduğu düşünülürse, bu sucuğun içine ne katıldığı merak uyandırıyor. Uzmanlar, 1 YTL'lik sucuğun içinde dana etinin bulunmasının mümkün olmadığını vurguluyor. Ayrıca Türkiye'deki domuz çiftliklerinde 3 milyon kilogram civarında et üretiliyor ve bu et değişik yollarla piyasaya sunuluyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, piyasada 3 milyon kilogram domuz eti bulunduğunu, bu domuz etinin sucuk, salam, sosis ve pastırma gibi işlenmiş gıdaların içerisine rahatlıkla katılmasının mümkün olduğunu söylüyor.
NEREDE SATILIYOR? Öte yandan uzmanlar, üretilen domuzların otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere kıyma şeklinde satıldığını belirtiyor. Domuz yetiştiriciliğinin tercih nedenleri ise şöyle sıralanıyor: