Huyumu seveyim. Sıkıntılı durumlarda kendimi yemek yapmaya veririm. Size de tavsiyem odur ki, "Sıkılırsanız yemek yapın." Ne alaka demeyin. Yemek yaparken kendinden geçer insan.
Soğanı, sarımsağı kesip ezmeye, domatesi küp küp etmeye, maydanozu kıyıp, hıyarı pijama usulü soymaya kalkışınca elem, keder, tasa, hüzünç evyenin deliğinden akan suya karışıp gider.
TURŞU KUR İYİDİR
Sıkıntının daha kallavi olduğu durumlarda ağır yemek işine girişin. Eti, tavuğu marine edin.
Zeytinyağa, yoğurda yatırın, çeşitli sosları bizzat becermeye kalkın görün rahatlamayı.
Turşu kurmak, reçel-marmelat hazırlamak, komposto, hoşaf yapmak, krema, mayonez, Amerikan salatası kotarmak da hoş ve boş eder kafayı.
Hamur açıp börek etmeye niyetlenmeniz, fırında makarna isteğiniz, çömlek çamurundan yapılı güvece envai çeşit et-sebze biriktirmeniz filan hep şahane önlemlerdir.
Bütün bunların sıkıntıyı nasıl giderdiğini az aşağıda kendimden misal vererekten anlattım.
Okuyun faydalanın. Kıyağımı unutmayın.