Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Eylül 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Tane tane lezzet
Püf noktası...
Tek rakibi bulgur!..
Mevlüt pilavı....
Her yörede farklı bir tat

Her yörede farklı bir tat

Anadolu'nun her yerinde sofraların bir parçası olan 'pirinç' ile sadece 'sade pilav' yapılmıyor. Pirince eklenen malzemeler ise farklı lezzetler yaratıyor....



Kayseri Buhara Pilavı...
Malzemeler
3 bardak pirinç, 2 orta boy soğan, 3 orta boy havuç, 1 bardak iç badem, 500 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti, 3 orta boy havuç, 5 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ, 100 gr tel şehriye, 100 gr kuru kayısı Tuz-biber-yenibahar 1 adet yufka Soğanı ve bademleri, 3 kaşık yağla birlikte kavurun. Havuç ve etleri de katın. Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 45 dk pişirin. Şehriyeyi kavurun. Pirinci, kayısıları ve şehriyeyi etli karışıma katın. 3 bardak sıcak su ekleyin. Yufkayı tencereye yerleştirin. Pişen pilavı içine boşaltın. Yufka kızarıncaya dek pişirin. Bir tabağa ters çevirin.

* * *
Malatya PIT PIT pilavı......
Malatya Mahalli yemekleri arasında pilavlar önemli yer tutar. Pilav yemeklerinde genellikle buğday ürünleri hakimdir.

Malzeme;
1 bardak ince yarma, 4 bardak su, 3 kaşık tereyağı. Yağ eritilir. Su konur, tuz atılır. Kaynamaya başlamak üzereyken içerisine ince yarma iledilir. Karıştıra karıştıra suyu çekinceye kadar pişirilir.

* * *
Hamsi pilavı
Malzemeler;
2 kg. hamsi, 2 bardak pirinç 4 adet soğan, 4 kaşık sıvıyağ, 1,5 su bardağı kaynar su, 1 kaşık dolmalık üzüm, 2 kaşık dolmalık fıstık, maydanoz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1,5 tatlı kaşığı yenibahar, 2 tatlı kaşığı nane, 2,5 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık şeker Öncelikle iç pilavı hazırlayın. Ayıklanıp temizlenmiş hamsileri, teflon tepsiye dizin. İç pilavı sererek fırınlayın.

* * *
İstanbul pilavı
Malzemeler;

2 su bardağı pirinç, 125 gr tereyağı, 2 adet kesme şeker, 1 çay kaşığı safran,1 fiske zencefil, 2 bardak su, 1 adet tavuk göğsü, 1 su bardağı bezelye,1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay bardağı badem, 1 çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı. Tencereye tereyağını koyup eritin. Tuz, şeker, safran ve zencefili ekleyin. 2 su bardağı su ilave edin. Pirinci ilave edip karıştırın. Tavuk etlerini ve bezelyeleri koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bademleri fıstıklarla beraber pilava ilave edin.

Mevlevi pilavı
Mevleviler tarafından özel günlerde pişirilen pilavın, asıl adı 'hasseten lokma'. Konya mutfağının en gözde yemeklerinden olan 'hassaten lokma', Anadolu'nun pek çok şehrinde pişirilen 'etli pilava' benziyor. Ancak 'hasseten lokma'nın içinde 'etli pilav'dan farklı olarak kestane, havuç ve fıstık bulunuyor.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dünya suçluları tanıyacaktırHollywood'lularla pişti oldular
Özel şoförle sığınma evindeŞimdi okul zamanı
Paçalar tutuştuSezonun anatomisi burada
Tedavi bebek vadediyorEnfeksiyon riski
Korunmanın garantisi...Okul fobisinin nedeni ilgidir
Nerede o eski Ramazanlar!Tane tane lezzet
En 'kebap' mekanİstanbul 360 derece
Baharda alerjiye dikkatOruçla zayıflamayın
Günün mönüsü
GÜNCEL
Hacker'ın Hacker'ın kralı FBI gündeminde
FBI'ın, dünyanın ikinci 'hacker'ı olarak gösterdiği Türk yakalandı.
Planör düştü: 2 ölü
İkinci şeytan ayetleri
Şok intihar!
Dayakçı öğretmene az bile!
Sanatta da, bilimde de...
Avukata oruç dayağı
SPOR
Türkiye Türkiye için zafer vakti
Siyasilerin karşılıklı jestleriyle yumuşayan havada oynanacak zorlu...
Ayağımız yere basmalı
Gol silahlarımız Semih ve...
İmha raporu hazır
İşine bak Hocam!
Sağlam'dan garip savunma
Yalanı kim söylüyor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 19°C 
ANKARA Az Bulutlu 33°C 17°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 21°C 
ANTALYA Az Bulutlu 33°C 25°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 23°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.115,630 D:% -1,11
DOLAR S: 1,235 D:% 0,37
EURO S: 1,760 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi