Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Tadını arttırmak için pirinci önce tereyağında 1-2 dakika kavurmayı ihmal etmemelisiniz.
Pilav yapmanın ne kadar zor olduğu herkes tarafından bilinir, hatta lezzetli pilav yapan bir kişinin hemen her yemeği yapabileceği söylenir. Oysa ki birkaç küçük detaya dikkat edildiğinde leziz ve tane tane pilav yapmak mümkün. İşte size pilav yapmanın püf noktaları: Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar. Pilavın lezzetini artırmak için yıkanmış pirinci önce yağ ile biraz kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.