Bardakta mısırla başlayan 'bardakta yemek' furyası büyük kentlerde hızla esmeye devam ediyor... Makarnadan sonra Amerika'nın yeni çılgınlığı buzlu yoğurt, Türkiye'de de bakraçtan çıkıp bardağa girdi.
Bardakta tane mısır, bardakta makarna, bardakta meyve ve yoğurt... Önce simit sarsmıştı fast food'un tahtını... Şimdi de simit saraylarını da tedirgin eden bir alışkanlık büyük kentleri fena halde sarmış durumda. 4 yıl önce bardakta taze mısırla başlayan ayakta atıştırma furyası bu yıl yeni eklenen çeşitleriyle tiryakilik yarattı. İstanbul, Ankara ve İzmir caddelerini saran, alışveriş merkezlerinin köşe başlarını mesken tutan modern seyyar satıcılar, hem restoranlara oranla ucuz, hem hızlı hem de fast food yiyecekler gibi sağlıksız olmayan ürünleriyle, kent kültürünün yeni elemanları oldu.
RİSKSİZ VE TEMİZ İŞ Yiyenler 2 ya da 5 YTL gibi fiyatlarla açlıklarını bastırırken yeni bir iş alanı da doğmuş oldu. Zaten Türk fast food'u olarak da adlandırılan bardakta yemeği bu kadar tutulmasının ardında da bu yeni iş sahasının, yatırımcılar tarafından çok sevilip yaygınlaştırılması var. Gıda sektörü içinde, fazla uğraştırmayan temiz bir yatırım olması bardakta yemeğe olan ilgiyi arttırdı. Zamanında firmalarda satış elemanlığı yapanlar, kendi firmalarını kurup bayilik vermeye başladı. Yatırım yapmak isteyen genç girişimciler de bir bir bayilikler alıp hem amaçlarına ulaştı hem yiyecek arabalarının başında duracak seyyar satıcılara istihdam sağladı. Ticarete atılmak için rahat, risksiz ve temiz alan bulan genç girişimciler; bu çeşitliliği arttırma planlarını yaptı bile.
HOLLYWOOD ÇILGINLIĞI Jessica Alba, Diane Keaton, Kirsten Dunst, Leonardo Di Caprio, David Hasselhoff' gibi pek çok Hollywood yıldızının yeni tiryakiliği frozen yoğurt, Türkiye'de bardağa giren son yiyecek oldu. Sevdikleri her şeyi abartıp çılgınlık haline getirmeye meraklı Amerikalılar'ın son hedefi olan frozen yoğurt, ABD'den Türkiye'ye Fredy Akyol ve iki arkadaşı tarafından keşfedilip getirilmiş. Taze meyvelerle sunulan frozen yoğurdun normal yoğurttan farkı ise dondurma kıvamında olması.Obezlik sorunları nedeniyle sağlıklı beslenmeye yönelen Amerikalılar; uzun kuyrukları artık fast foodların önünde değil, yüzde 100 doğal ve yağsız yoğurttan yapılan Frozen Yoğurt standlarının önünde oluşturuyor. Frozen yoğurdun Türkiye'deki marka adı Loveyo, şimdilik üç noktada bulunuyor. Loveyo'nun Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki Şube Müdürü Ergun Demirbilek özellikle frozen yoğurda daha önce yurt dışında yiyenlerin ilgi gösterdiğini söylüyor. Kolay tüketilmesinin yanı sıra dondurmadan daha az kalorili olduğu için sağlıklı bir alternatif olan frozen yoğurt, taze meyvelerle servis ediliyor. Fiyatlar ise 4 ile 8 YTL arasında değişiyor.