İNEGÖL KÖFTE İnegöl Köftesi'nin Balkanlar'dan göç eden Türkler tarafından getirildiğine inanılıyor. Hazırlanması oldukça zor olan İnegöl Köfte'de çok az baharat kullanılıyor. Bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı düşüncesi. İnegöl Köftesi'nin yanında özellikle piyaz servis ediliyor.
TEKİRDAĞ Tekirdağ Köftesi'nin, 1920'li yılların başında Selanik'ten göç edenler tarafından yöreye getirildiğine inanılıyor. Dana etinin kaburga kısmı kullanıldığından, Tekirdağ Köftesi'nin sırrı kullanılan ete bağlanıyor. Servis edilirken yanında kırmızı biber salçası bulunuyor.
İZMİR KÖFTE İzmir Köfte ise diğer köfte çeşitlerinin aksine ızgarada, mangalda ya da tavada pişirilmiyor. İzmir köfte, yanında patates garnitürü ile güveç kaplarının içinde domates sosuyla birlikte hazırlanıyor.
ODUN KÖFTE Odun Köfte, Salihli yöresinde meşe odunu ateşiyle yanan ızgaralarda pişirildiğinden, hafif is kokusu ile diğerlerinden farklılaşıyor. Kökeni Filibe'ye kadar dayanan ve orada "İsli Köfte" adıyla tanınan Odun Köfte baharat katılmadan, az miktarda un kullanılarak hazırlanıyor.
AKÇAABAT Akçaabat Köftesi'nin en büyük özelliği çok fazla baharat kullanılarak hazırlanması. Özellikle sarımsağın tadını verdiği Akçaabat Köftesi, yanında ızgara biber ve piyazla servis ediliyor.
SATIR KÖFTE Trakya bölgesinde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan Satır Köfte, diğer bütün bilinen köftelerden farklı. Satır Köfte'nin eti, satırların arasında inceltiliyor. Böylece kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor. Satır Köfte, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun.
TİRE KÖFTE Şekliyle, pişirilme tarzıyla ve lezzetiyle çok farklıdır. Uzun, ince ve ızgara şişlerine geçirilerek pişirildiği için ortası deliktir. Tire Köftesi'nin en büyük özelliği, elastik yapıda olmasıdır. Meşe ve Erguvan ağacı yanan ızgaralarda pişirilen köftelerin üzerine doğranmış domateslerden yapılmış sos konur ve servise sunulur. Servis sırasında, Tire Köftesi'nin yanına, tereyağında çevrilmiş kızarmış ekmekler konur.