Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Ağustos 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Köfteye gel köfteye
Her birinin hikayesi birbirinden farklı...
Saçaklı Köfte
Yufkalı Darüzziyafe
Markalaşma yarışı
Türkiye'nin köfte haritası

Her birinin hikayesi birbirinden farklı...



İNEGÖL KÖFTE
İnegöl Köftesi'nin Balkanlar'dan göç eden Türkler tarafından getirildiğine inanılıyor. Hazırlanması oldukça zor olan İnegöl Köfte'de çok az baharat kullanılıyor. Bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı düşüncesi. İnegöl Köftesi'nin yanında özellikle piyaz servis ediliyor.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ Köftesi'nin, 1920'li yılların başında Selanik'ten göç edenler tarafından yöreye getirildiğine inanılıyor. Dana etinin kaburga kısmı kullanıldığından, Tekirdağ Köftesi'nin sırrı kullanılan ete bağlanıyor. Servis edilirken yanında kırmızı biber salçası bulunuyor.

İZMİR KÖFTE
İzmir Köfte ise diğer köfte çeşitlerinin aksine ızgarada, mangalda ya da tavada pişirilmiyor. İzmir köfte, yanında patates garnitürü ile güveç kaplarının içinde domates sosuyla birlikte hazırlanıyor.

ODUN KÖFTE
Odun Köfte, Salihli yöresinde meşe odunu ateşiyle yanan ızgaralarda pişirildiğinden, hafif is kokusu ile diğerlerinden farklılaşıyor. Kökeni Filibe'ye kadar dayanan ve orada "İsli Köfte" adıyla tanınan Odun Köfte baharat katılmadan, az miktarda un kullanılarak hazırlanıyor.

AKÇAABAT
Akçaabat Köftesi'nin en büyük özelliği çok fazla baharat kullanılarak hazırlanması. Özellikle sarımsağın tadını verdiği Akçaabat Köftesi, yanında ızgara biber ve piyazla servis ediliyor.

SATIR KÖFTE
Trakya bölgesinde özellikle Keşan yöresinde çok ünlü olan Satır Köfte, diğer bütün bilinen köftelerden farklı. Satır Köfte'nin eti, satırların arasında inceltiliyor. Böylece kıyma, küçük et parçaları görünümünde oluyor. Satır Köfte, biftek benzeri şekli ve özel kıyması ile Türk damak tadına da uygun.

TİRE KÖFTE
Şekliyle, pişirilme tarzıyla ve lezzetiyle çok farklıdır. Uzun, ince ve ızgara şişlerine geçirilerek pişirildiği için ortası deliktir. Tire Köftesi'nin en büyük özelliği, elastik yapıda olmasıdır. Meşe ve Erguvan ağacı yanan ızgaralarda pişirilen köftelerin üzerine doğranmış domateslerden yapılmış sos konur ve servise sunulur. Servis sırasında, Tire Köftesi'nin yanına, tereyağında çevrilmiş kızarmış ekmekler konur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Mesleğimin gereğiydi...Tehlikeli bronzluk
Yazın 'seksi' trendleriKöfteye gel köfteye
Hayat bilgelik gerektirirAbramovich'in pahalı oyuncakları
Balkan rüzgarı esiyor...Sürprizli bir cafe
Şeker gibi tatil rotalarıDoğayı ağlatmayan araçlar
Akıllı sarışın olmanın yoluYıpranmayın
Saçlarınıza özel bakımRenklerin dansı
Yüzde 50'ye varan indirimTabu kadını çok çarpıcı...
Polo ile renkli bir kışHaftasonu çılgınlığı
Barışmayı Phuket...Yardım için buluştular
Heyecan sardı...Dava kapandı
Sütten ağzı yandı bir kereBu aşk evliliğe gidiyor
Sevgilisine gemi tuttuÇocuğu aceleye getirmeyin
İktidarsızlığın nedenleriAşırı ilgiden kaçınılmalı
Sorunu kadına yüklemeyinMüzik market
Vizyona girenlerKitap kurdu
Günün mönüsü
GÜNCEL
Canavar Canavar ehliyeti
Bir ihbar telefonu, direksiyon başındaki büyük tehlikeyi gözler önüne...
'Ya bebek, ya eşin'
Cahilliğin gözü 'kör' olsun
Bu kafayla AB hayal!
Fantezi cinayeti
Son animasyon canavardan
Bombalara karşı Türk kalkanı...
SPOR
Ve Ve top santrada
104 günlük futbol hasreti bitiyor... Turkcell Süper Lig'de 2008-2009...
Bu parayı ancak Fener öder
Ligin en zor sezonu
Lincoln'e son şans
Dostluğumuz bozulmayacak
Gümüş kız Elvan
Kılıç bronzda kaldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 33°C 25°C 
ANKARA Az Bulutlu 35°C 20°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 26°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 35°C 28°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 37°C 25°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.894,270 D:% 3,35
DOLAR S: 1,186 D:% -0,55
EURO S: 1,756 D:% -0,93
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi