Pazar sabahı acayip keyifli bir programla güne başladım. Daha doğrusu 2 programla... Biri her hafta alışkanlığım olan 'Yaşamdan Dakikalar'dı... Hıncal Uluç, Sunay Akın, Atilla Dorsay ve Nebil Özgentürk'ün sohbetini dinlerken kendimi hep babamların sofrasında oturuyormuş gibi hissediyorum. Eminim siz de yapmışsınızdır. Görünmeyecek, tehlike arz etmeyecek kadar küçük olduğunuz zamanlar vardı, hatırlar mısınız? Rakı sofrasının, kahvaltı masasının etrafında olmanız kimsenin gardını almasına neden olmazdı. Orada duyduklarınızı hayatınız boyunca unutmayacağınızı hiç kimse fark etmezdi.
GÖLGE GİBİYDİK Ve bu zamanlar genelde tatil günlerinde vuku bulurdu. İşte 'Yaşamdan Dakikalar', özellikle kanalı, yayın günü ve saati değiştikten sonra bana ayrı bir keyif veriyor. Çünkü mesleklerinde kendini yıllar önce tamamlamış bu dörtlü, anlatırken o kadar korkusuz ve kendinden emin ki... Bir de bu kadar hayran kalıp dinlememin sebebi, işlerinin sadece 'bilmek' olması. Şimdi 'Kardeşim, bunlar gazeteci, programcı, yapımcı, eleştirmen' diyebilirsiniz. Ancak bence bu adı sanı olan meslekler, onların yan iş kolları. Yıllarca biriktirdikleri bilgilerin farklı aktarım yolları. Oysa hayata ve dünyaya dair bu kadar çok bilgiyi seneler içinde biriktirmemiş olsalar, belki onları tanımazdık bile... Mesela 'babaların sofrası'ndan geçen Pazar şunu öğrendim: 'Geçmişte ne olursa olsun, hangi hatayı yapmış olursam olayım, geçmişime saygı duymalıyım. Çünkü bugün durduğum noktada, geçmişimde yaptığım hataların da büyük payı var.' Bu benim çıkarımım... Hıncal Uluç'un ağzından duysanız eminim daha hoşunuza giderdi. Bu arada 'Yaşamdan Dakikalar'da bu hafta konu 23 Nisan'dı... Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu konseptte çocuklara dair şiirlerle anlatıldı. Ve inanın Pazar sabahı bu dingin ama dolu sohbet ruhuma huzur verdi.
DOMİNO SHOW Ama yaş sonuçta 28... Reklam arası zap zamanı. Kanal D'de sabırsızlıkla beklediğim ilk 23 Nisan kutlaması başladı. Domino Show grubu ve İstanbullu çocukların günlerce çalışarak hazırladığı ve İstanbul konulu show başladı. Sunuculuğunu Ziya Kürküt yapıyordu. 165 bin domino taşından oluşan resmi oluşturmak için ilk domino taşlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 7 küçük İstanbullu devirdi. Renk deryasının içinde neler yoktu ki?
Hazerfan Ahmet Çelebi'den Marmaray Projesi'ne, Mustafa Kemal Atatürk'ten Boğaz'a tam bir görsel şölen yaşandı. Aynı zamanda Türkiye'de domino rekoru kırıldı. Sadece çocuklar için değil, biz büyükler için de muhteşem bir gösteriydi. Sonunda 23 Nisan için farklı bir şeyler yaptık.