Nereden aklıma geldi ki Tere?
Çocukluğumdan beri bizim evde yeşillik ve ot yendiğini bilirim; başta babam her gün mutlaka salata yer. Yeşilin pek çok çeşidi çok şükür evimizden eksik olmaz. Yeşilliklerle büyümüş biri olarak doğal otlara ve bitkilere özel bir ilgim var. Baba tarafım Adana'lı. Bakmayın Adana denince akla kebap gelmesine; sofralarda belli otlar hiç eksik olmaz. Mesela tere. Tere ile tanışmam ailemden kaynaklanıyor. 'Aman yararlı' diye yedirip dururlardı. Sonra ben kendiliğimden sevmeye başladım. Tereyi neden Adana ile bağdaştırıyorum peki? Çünkü tere turpgillerden. Ülkemizde de bolca yetişir. Kokusu herkesçe beğenilmez. Ama doğal vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Tadı acı gelebilir. Ilık su ve balla karıştırıp içebilirsiniz. Pek kaale alınmayan tere, iştah açıcı ve lif oranı yüksek bir besindir. Ayrıca terede bir çeşit penisilin vardır. Bu da ağız ve bağırsak bakterilerinin üremesine engel oluyor. Böbrek rahatsızlıkları için tüketilmesi oldukça faydalı. Vücuttaki yağ akımını da hızlandırıyor. Şimdi gelelim en can alıcı özelliğine; tere afrodizyak bir bitkidir. Kuvvet vericidir. Direnci arttırır. Ee, ne duruyorsunuz? Haydi tere yemeye