Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ocak 2008  
Yazar Arşivi

Öğrendim...

Yıllar sonra öğrendim ki... Kimseyisizi sevmeye zorlayamazsınız,kendinizi sevilecek insanyapabilirsiniz. Gerisini karşı tarafa bırakırsınız.Öğrendim ki... Güveni geliştirmekyıllar alıyor, yıkmak bir dakika.Öğrendim ki... Hayatında neleresahip olduğun değil, kiminle olduğunönemli. Öğrendim ki... Sevimlilik yaparak 15 dakika kazanmak mümkün,ama sonrası için bir şeyler bilmekgerek. Öğrendim ki... Kendinien iyilerle kıyaslamak değil, kendi eniyinle kıyaslamak sonuç getirir. Öğrendimki... İnsanların başına ne geldiğideğil, o durumda ne yaptıklarıönemli.

Öğrendim ki... Ne kadar küçük dilimlersendilimle, her işin iki yüzüvar. Öğrendim ki... Olmak istediğiminsan olabilmek çok vakit alıyor. Öğrendimki... Karşılık vermek, düşünmektendaha basit. Öğrendim ki...

Bütün sevdiklerinden iyi ayrılmangerek, hangisi son görüşme olacak
onu bilemiyorsun. Öğrendim ki...Bittim dediğin andan itibaren pilininbitmesine daha çok var. Öğrendim ki... Sen tepkilerini kontrol edemezsen,tepkilerin hayatını kontrol eder.Öğrendim ki... Kahraman dediğimiz insanlar bir şey yapılması gerektiğinde,yapılması gerekeni şartlar neolursa olsun yaparlar. Öğrendim ki...Affetmeyi öğrenmek deneyerek oluyor.Öğrendim ki... Bazı insanlar siziçok seviyor, ama bunu nasıl göstereceğinibilemiyor. Öğrendim ki... Nekadar ilgi ve ihtimam gösterseniz de bazıları hiç karşılık vermiyor.

Öğrendim ki... Para ucuz bir başarı.Öğrendim ki... En iyi arkadaşla sıkıcıan olmaz. Öğrendim ki... Düştüğünanda seni tekmeleyeceğini düşündüklerindenbazıları kaldırmakiçin elini uzatır. Öğrendim ki... Aşıkolmanın ve aşkı yaşamanın çok çeşidivardır. Öğrendim ki... Her şarttakendisiyle dürüst kalanlar, daha uzunyol yürüyor. Öğrendim ki... Hiç tanımadığın insanlar, iki saat içinde seninhayatını değiştirir. Öğrendim ki...Anlatmak ve yazmak ruh rahatlatır. Öğrendim ki... Duvarda asılı diplomalarinsanı insan yapmaya yetmez. Öğrendim ki... Aşk kelimesi ne kadarçok kullanılırsa, anlam ve yükü o kadarazdır.

Öğrendim ki... Karşındakini kırmamakve inançlarını savunmak arasındaçizginin nereden geçtiğini bulmakarasına mesafe girmez; gerçekaşkların da. Öğrendim ki... Tecrübeninkaç yaş günü partisi yaşadığınızlailgisi yok. Ne tür deneyimler yaşadığınızlailgisi var.

Öğrendim ki... Aile hep insanınyanında olmuyor. Akrabanız olmayaninsanlardan ilgi, sevgi ve güvenöğrenebiliyorsunuz. Aile her zamanbiyolojik değil. Öğrendim ki... Yüreğinizne kadar kan ağlarsa ağlasın,
dünya sizin için dönmesini durdurmuyor.Öğrendim ki... Şartlar veolaylar kim olduğumuzu etkilemişolabilir. Ama ne olduğumuzdan kendimizsorumluyuz.

Öğrendim ki... Ne kadar yakınolursa olsunlar, en iyi arkadaşlar daara sıra üzebilir. Onları affetmek gerekir.Öğrendim ki... Bazen başkalarınıaffetmek yetmiyor. Bazen insanınkendisini affedebilmesi gerekiyor.Öğrendim ki... İki kişi münakaşa ediyorsa,bu birbirlerini sevmiyorlar anlamınagelmez, etmemeleri de sevdiklerianlamına gelmez.

Öğrendim ki... Her problem kendiiçinde bir fırsat saklar ve problem, fırsatınyanında cüce kalır. Öğrendimki... Sevgiyi çabuk kaybediyorsun,pişmanlığın uzun yıllar sürüyor.

Ataol Behramoğlu

***


Arte 'n'leri

* Dünyanın yedi harikasındanbiri olarak kabuledilen Çin Seddi, tarihindeilk kez bir defileye evsahipliği yaptı. Karl Lagerfeld ve Silvia Venturini,Fendi'nin tasarladığı Fendi ilkbahar-yaz koleksiyonu muhteşem bir defileyle Günbatımı adı altındaÇin Seddi'nde gerçekleştirildi.

* Geometrik ve spiral tasarımlar beğeni toplarken, kimono kesimli elbiseler de dikkat çekti. Fendi'nin koleksiyonunda kırmızı ve mavi gibi canlı renkler dikkat çekti. Ağırlıklı olarak etek tasarımlarına yer verilirken, eteklerin kabarık olması...

* City's açıldı. Nişantaşı da yeni bir alışveriş merkezine kavuştu.

*Haftanın filmi: Benim Aşk Pastam. Yeni başlangıçlara doğru dramatik bir gezinti. Norah Jones, Jude Law oynuyor.

* Klasik müzikten flamenkoya ateşli bir yolculuk Miriam Mendes, bugün Cemal Reşit Rey konser salonunda.

* Haftanın kitabı: On üçüncü hikaye. Diane Setterfiled. Gotik öykülerle geçmişe yolculuk.

* Güzel kokmamızı sağlayan 10 besin. Maydanoz, salatalık, rezene, yoğurt, kuşkonmaz, kırmızı pancar, muskat, badem, yaban mersini, enginar.

* Bu ay aşure ayı. Aşurelerinizi yapmayı, komşularınıza dağıtmayı unutmayın. Afiyet olsun.


Teknik bir hata nedeniyle geçen haftaki yazının sonuna bir önceki haftanın son paragrafı girmiştir. Yazarımızdan ve okuyuculardan özür dileriz.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kendine iyi davran...   / 12-01-2008
 Görebilmek bir erkeği   / 05-01-2008
 Güvenle başlar her şey...   / 29-12-2007
 Dost dediğin...   / 22-12-2007
 Ambalaj   / 15-12-2007
 Aşktan...   / 08-12-2007
 Acaba suçlu kimdi?   / 01-12-2007
 Kadınlar ve erkekler   / 24-11-2007
 Sevgi paylaşmaktır   / 17-11-2007
 Doğum günüm   / 10-11-2007
GÜNCEL
Lezbiyen Lezbiyen ihanet
Doktor karısının tavırlarından şüphelenen adam, eşinin aşk yuvasına...
Kardeş bombası çıktı
60 hedef yerle bir edildi
Huzurevi değil 'kabuslar evi'
Kolesterol ilacı kalbi vuruyor!
Organ var ama hastane yok
Sağlık ve güzellik
SPOR
Mecburen Mecburen Maldonado
Edmilson'dan "ret" yanıtı alan, Simplicio ve Tiago'nun da...
Dertler bitmiyor
Başkan'dan stoper sözü
Sürpriz istemiyorum
Feldkamp'tan 3 emir
Pes doğrusu
Sağlam, 19'luk Ethem'e sarıldı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 12°C 7°C 
ANKARA Sisli 0°C -7°C 
İZMİR Az Bulutlu 15°C 7°C 
ANTALYA Az Bulutlu 16°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 48.657,460 D:% -0,50
DOLAR S: 1,177 D:% -0,13
EURO S: 1,726 D:% -0,14
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu
Shuanda Bildiriyor Blogomania Hepoku