Hayalin için söyle (me) Rusların büyük şairi Osip Emilyeviç Mandelştam ünlü dizelerinde "Ancak bir benzerim öldürebilir beni" der. Acaba bir starı (yıldızı) söndürmek için de bir Star mı gerekiyor? Kanal D'nin böylesi bir kudrete sahip starını koruyup kollaması için gerçek bir fedai'ye ihtiyacı vardı. Ama yanlış yerde yanlış Fedai'ye teslim etti.
KURT SOFRASI Yetmedi, aklı başında insanlardan oluşması beklenen hiç bir televizyon kurmay heyetinin "hayal" edemeyeceği bir başka kurt sofrasına savurdu nadide mücevherini. "Hayalin için Söyle" tıpalı şişesi böyle bir ortamdı işte.
ARADAKİ ÇENTİK Buna benzer durumlar başka bazı gerçek yıldızlar için de mevcut ne yazık ki. Adlarını ve kitlesel algılanmalarını seyircinin (seyretmeyenlerin bile) yüreğine çivi yazısıyla kazıyanları önce paralize, sonra un ufak, en sonunda da yok edecek projelere (!) monte edip sonlarını başlatıyorlar. Çünkü arada bir çentik var. O çentik "yıldız koçları"nın boşluğundan doğan çentik. Hangi ismin, ne zaman, nerede, ne heybette iş yapacağını sezen, ön gören ve 10 hamle sonrasını planlayamazsa mat olacağı 'şovbis' satrancının ustası 'yıldız koçu' kurumunun olmaması doğuruyor bu boşluğu. Kimi zaman yapımcılar, yönetmenler, genel müdürler, yardımcı müdürler, program planlamacılar, medyadan yatay geçiş yapmış önemli isimler becermeye çalışıyor bunu ama dediğim o değil.
STARA RAĞMEN STARI KORUMAK Örnek üzerinden hareket edersek yaşam koçu ya da gerçek "fedai" çıkacak, bazen stara rağmen starı koruyacak. "Bu projeye giremezsin, burada yer alamazsın, bu lafı edemezsin şunları şunları yapamazsın" diyecek. Patronlar da dahil tüm yöneticiler, "Para bizde güç bizde ne diyor bu herif de?" demeyecek, onlar da söz dinleyecek. Böyle kompleksiz, nesnel ve akil yöneticiye ben neredeyse rastlamadım. Aksine 'erklerine zarar vereceğini, karizmalarını sarsacağını' düşünüp adını bile telaffuz etmiyorlar böyle bir kurumun.