Dengeli beslenmek için enerjinin yüzde 55-60'ı karbonhidratlardan, yüzde 12-15'i proteinden ve yüzde 25-30'u yağlardan sağlanmalıdır. Diyet sırasında...
* Güne mutlaka kahvaltı ile başlanıp öğün atlanmamalı ve öğünler az ve sık olmalı.
* Kahvaltıda az, öğlen biraz daha iyi, akşamsa çok yenilen bir sistemde kilo almak kaçınılmazdır. Sağlıklı olmak için tam tersi yapılmalı.
* Besin değeri iyi olmayan ama enerji içeriği yüksek olan, çok fazla tok tutmayan besinlerden kaçınılmalı.
* Su içimine dikkat edilmeli.
* Şekerli besinlerden uzak durulmalı.
* İyi çiğneme alışkanlığı kazanılmalı.
* Tuz tüketiminde aşırıya kaçmamaya özen gösterilmeli.
* Yemeği pişirirken yağı yakmamalı, çok fazla yağ eklemeden pişirilmeli. Etli pişirilen yemekte yağ koymamayı tercih ederek etin bünyesindeki görünmez yağ kullanılmalı.
* Posa-lif içeriği yüksek besinler (sebze, meyve, kepek ekmeği, bulgur, kuru baklagiller vb.) öğünlere eklenmeli.
* Spor mutlaka hayatımızda yer almalıdır. Sağlıklı kalmak için...
* D vitamini güneş ışınları sayesinde vücudumuzda sentezlenmektedir. Bu nedenle her gün 20 dakika güneş ışınlarından faydalanmak gerekir. Kışın bile olsa açıkta olan yüzümüz, ellerimizden bu faydayı sağlayabilmekteyiz.
* Sigara ve alkol kullanımından uzak durulması büyük önem taşır. Günde 1 kadeh kırmızı şarabın kalp-damar sağlığı için olumlu etkisi bulunmaktadır. Ama bu 2 kadeh olunca hiçbir anlamı yoktur. Bunun yerine üzüm suyu da içilebilir.
* Mevsiminde olan sebze ve meyveyi tüketmeye özen gösterilmeli. Kış aylarında domates yemek tavsiye edilmiyor.