Labia (dudaklar) ve vajina; Dudaklarda bağ dokusu ve damarlardaki artış sonucu bir yumuşama gözlenir. Cilt renginde koyulaşmada belirgindir. Toplardamarlardaki şişmelere bağlı varisler olabilir. Vajina damarlarında artış belirgindir. Rahim ağzı (servix); Damarlanma artar, yumuşama ve morarma görülür. Nişan denilen, doğum eyleminden önce atılan mukus tıkacı, rahim ağzı girişini kapar. Rahim; Normalde ortalama ağırlığı 60-80 gr ve iç hacmi 10 ml olan rahim, gebelikte iç hacmini 5lt, ağırlığını da 900-1100 gr'a çıkarır. Tüpler ve yumurtalıklar; Doku ve kas hücrelerindeki gelişmeden dolayı hacimleri gebelikte artar. Meme değişiklikleri; Gebeliğin erken döneminde memede hafif bir renk değişikliği ve hassasiyet görülür. Hassasiyeti 2. aydan sonra, büyüme izler. Kahverengi bölgenin alanı genişler, rengi koyulaşır, montgomery çıkıntılar oluşur. KALP SOLA DOĞRU DÖNER Gebeliğin ilerlemesiyle diafram yükselir ve kalp yukarı sol yana doğru döner. Dakikadaki kalp atımı yaklaşık 15 vuruş kadar artar. Kan hacmi % 40-50 artar; tansiyon düşer. SOLUNUM SİSTEMİ Diafram, 4 cm yükselir, göğüs çapı 6 cm büyür. Kaburga arası açılır, alınan ve verilen hava miktarı artar.
BOŞALTIM SİSTEMİ Böbrek ebatlarında hafif bir büyüme olur. Böbreklerin süzme hızında ve kanlanma oranlarında yaklaşık % 50 artış görülür. Vücutta su ve tuz tutulumuna meyil vardır. SİNDİRİM SİSTEMİ Gebelikle birlikte bağırsakların ve midenin yerinde, büyüyen rahmin etkisiyle değişme olur; bağırsaklar yukarı ve yanlara doğru itilir. Kabızlık ve basur gibi problemler sıkçadır. Safra kesesin de boşalmanın yavaşlamasından ötürü kolesterol taşları görülme sıklığı artar. Safra tuzları artar ve kuru kaşıntı gelişebilir.
KAS-İSKELET SİSTEMİ Ağırlık merkezi, büyüyen rahimden dolayı öne doğru yer değiştirir. Bu durumu dengelemek için eğrilik artar. Kalça kemiklerinde gevşeme olur. Ellerde uyuşma hissi görülür.