Prostata karşı Japon mantarı Aşağıda MeteTiryakioğlu isimli okuyucumuzun bizzat yaşadığı mucizevi bir hikayeyi okuyacaksınız.
***
Yaşadığım üzücü bir olayı ve sevindirici sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Birkaç dakikanızı ayırıp okursanız eminim sizin için faydalı olacaktır.
***
Mart ayı başında babamın prostat kanserine yakalandığını, durumunun ciddi olduğunu öğrendik ve ailece yıkıldık. Normal değeri 0 ila 4 arasında olması gereken PSA değeri 27'ye çıkmış ve kanser bütün vücudu sarmıştı. Doktorlar, çok ümitli olmasalar da ameliyat ettiler. Bir süre sonra da destekleyici birkaç ilaç verip taburcu ettiler. Ben de herkesin yaptığı gibi doğal ilaçlardan çare aramaya başladım. Araştırma sonucunda, JAPON MANTARI diye bir bitkinin prostata iyi geldiğini öğrendim. "Denize düşen yılana sarılır" misali, hemen bitkiyi üreten Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Ömer ÇOLAK'a ulaştım. Kendisi ile yaptığım görüşmede, bu bitkiyi 1 ay kullandıktan sonra doktora gitmemizi, tahliller yaptırmamızı, sonuçlara doktorların ve bizim çok şaşıracağımızı söyledi. İnandım. Aslında inanmak istedim. Çünkü babamı bu illetten kurtarmak, daha onunla uzun süre birlikte olmak istiyordum. Tabii bu 1 ay bana yıllar kadar uzun geldi. Daha 20. günün sonunda doktorun yaptığı kontrollerde PSA değerinin 0.25'e düştüğünü gördük. Doktor sonuca inanamadı. "Ne kadar güzel bir tedavi uygulamışım, ilaçlar çok iyi gelmiş, PSA 0.25'e düşmüş" diye çok mutlu oldu. Tabii buna en çok ben ve ailem sevinmiştik. Gerçekten de sonuç harikaydı, inanılmazdı. Tabii ben doktora bu mantarı kullandığımızı söylemedim. Ama aldığımız sonuç her şeye değmişti.
***
Uzakdoğu'da asırlardır hanedan içeceği olarak bilinen Reishi mantarı, Türkiye'de de yetişiyor. 'Uzun yaşam'ın sırrı bu 'mantar'da! Mantarı Türkiye'de 1 yıl önce tesadüfen bulan, Prof. Ömer Çolak. Reishi mantarının uzun ve sağlıklı bir yaşam vaat ettiği iddia ediliyor. Reishi, Japonca'da ölümsüzlük anlamına geliyor. İşlem görmeyen Reishi mantarının kilosu 2 bin dolar. Hücreleri yenilediği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan dolaşımını harekete geçirdiği ileri sürülüyor. Mantarın 1-2 gramı dilimler halinde kesilip kaynatılıyor. İçeriğinde bulunan germanyum maddesi metale yapışıp özelliği kaybolduğu için, mutlaka cam bir kapta kaynatılması gerekiyor. 1 litre suya 2 gram mantar atılıyor. Su kaynamaya başladığında altı kısılıyor, hafif hafif kaynatıldıktan sonra metal süzgeç kullanmadan süzülmesi gerekiyor. Daha sonra istenildiği an içilebiliyor. İçine kesinlikle şeker atılmıyor. Mantarın kaynatılmasının nedeni içeriğinde bulunan biyolojik aktif maddelerin ancak kaynar suda ortaya çıkması. Bu maddeler ağırlıkla polysakkarid (uzun moleküllü sekerler) ve germanyum.