Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Mayıs 2007  
Yazar Arşivi

Bekârlık züğürt tesellisidir

Evet, aynen öyledir!!! Sultanlıkmış, hepsi boş hepsi safsata. Kim gerçekten katılmak ister ki bu yalnızlık senfonisine? Ama hani arkadaşlar, dostlar? Onlar da bulduklarında aradıkları yarılarını çekip gidecekler; iki kişilik mabedlerine çekilecekler. Bu ayıplanacak bir durum değil aslında. Aksine, dostunuz sizin gerçekten dostunuz ise onun için yürekten bir kahkaha atıp sevgiyle kucaklayın onu. Sevinin onun için ve bilin ki artık birlikte geçirdiğiniz o saatlerin, o eşsiz muhabbetlerin, o günlerin ve gecelerin başkasına ait olduğunu... Aksi bir tavır varsa bilin ki, dostunuzun hayatında doğru gitmeyen bir şeyler var; aşkla tutku, sevgi ve saplantı, mutluluk ve huzursuzluk hepsi birbirine girmiş demektir. Bekar olmaktan daha beter bir belanın içindedir arkadaşınız; sırf 'ben artık bekar değilim' diyebilmek ya da biz kadınların kafasında dolanan binlerce yılandan birinin peşine takılıp gitmenin sonucudur bir bakıma. O yılanlar kadınların umutsuz bir anında beyinlerinin en arka kısımlarına zehirlerini akıtırlar, bulduklarını düşündükleri o umutsuzluk çukurunda iyice dibe vururlar. Hal böyle olunca kadın zekasının küçümsenmez hızıyla ölçüp tartmadan, duyguları umursamadan, değer yargılarını hiçe sayarak beklentisi zannettiği, gerçekte kendi zihnini ürettiği korkuların esiri olmuş bir şekilde kendini beyaz gelinliğinin içinde buluverir. Zafer onundur. Peki ya sonrası? Yıldırım nikahlarının günümüz ortamında açıklaması budur aslında, ne yazık ki istisnalar kaideyi bozmuyor, bozamıyor. Etrafınıza bakın, bu aralar evlilik bir moda olmuş durumda, onun da sonu sezon çantalarından farklı olmayacak; zihnimizin tozlu raflarından birine atılıp unutulacak. Günümüz medyatik evliliklerine şöyle bir göz atalım: Ortalama bir zekaya sahip herkes bunlardan çocuğunun akıbetini önceden tahmin etmiştir. Hırsları törpülenmemiş, hayatla alıp veremediği olanlar, evlilik kurumunun çerçevesini radikal bir şekilde genişletmeye çalışanlar, modernlik ve dejenerasyonu ayırt edemeyenler, evlilik kararlarında bir sebebi aşktan mühim sananların sonu aynıdır.
Peki ya aşk kadınları içinde şanssız olan yok mudur? Olmaz olur mu! Gerçek hüzün onların kalbinde var olandır.

KENDİNE SARILMAK
Aziz Nesin şöyle demiş: Soruyorlar 'Neden bu kadar çok bekar kadın var?' diye. Hepsi kariyer derdinde olan... Çünkü inançlarını yitirdi o kadınlar. Zamanında yüreklerine o kadar çok iğne saplandı ki, o kadar çok ağladılar ki artık kendilerinden başka bir doğru olmadığına inanıyorlar, o yüzden kendilerine sarılıyorlar. Çünkü biliyorlar ki sarıldıkları adamlar onları hak etmedi, hem de hiçbir zaman! Hep bir çıkarları oldu sarıldıkları adamların. Ee, o zaman niye sarılsınlar ki... Yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur. Bilin ki gerçekleri kabul etmeye başlamıştır. Bilin ki aşkın olmadığına inanmıştır. Bilin ki, sarılacak tek doğrusu kalmıştır, kendisi...
Kadın yüreğini bu kadar iyi ifade eden 'aziz' bir yazarın satırları anlatır günümüz bekar kadınlarını. Kariyer tabii ki çok önemlidir kadın için. Kendine saygısı, başkalarından beklediği saygı için. Ama hayat tek raundluk bir maç değildir, değişik evrelerde başka hazlardan zevk alabilmemiz için yaratılmış varlıklarız bizler. Hiçbir maddi başarı maneviyatın yerini almamalıdır. Kariyer peşinde koşarken arkamızda bıraktıklarımıza şöyle bir göz atalım, arada bir ruhumuzu okşayacak şeylere de vakit ayıralım; aşka vakit ayıralım ve ne yaşamış olursak olalım yine de ona inanmakta ısrarcı olalım. Kim bilebilir ki hayatının hangi evresinde diğer yarısını bulabileceğini? Kimse doğru olmayan isimlerde, durumlarda, hayatlarda takılı kalmasın. Yaşadığınız her kötü şeye "etraf ne der" korkusuyla sahip çıkmaya çalışmayın. Unutmayın, bir yerlerde gelecek yarınız sizi beklemekte.
Bunun için de bir süreliğine bekar yaşamanın keyfine varın. Kendinize ve ruhunuza dinlenmesi için izin verin.
Doktorlar biten her yoğun ilişkinin ardından en az üç ay süre biçerler sağlıklı bir yeni seçim için. Geçen ayki Dishy'nize bir göz atın: İlişki bağımlısı olup olmadığınızı rahatlıkla anlamanız için bir test verdik sizlere. Sonuç pozitifse acilen kendinizi yatıştırın.

HAYAT YENİ BAŞLADI...
Ben isminin altına birçok başarılar sıralamış gibi görünüyor olabilirim; ama bu demek değil ki yapacak bir şeyim kalmadı. Aksine, hayat benim için yeni başladı. Kariyerin, başarıların paylaşılmadığı sürece önemi olmadığını kavradım. Ne yazık ki etraf bunu geç kavrayan, hayat treninin arkasından ağlayanlarla dolu. Onlardan biri olmayın; aşka inanın, her gözyaşının sizi olgunlaştırdığına inanın ama kariyerinizi boşlamayın. Kendinizi önemsemekten taviz vermeyin ve asla "Kocamın soyadı benimkinden mühimdir" demeyin.
Sevgiyle kalın...
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Magazin Mahkemesi   / 28-04-2007
 Birbirinden ilginç mailler alıyorum   / 21-04-2007
 Yaşamak için   / 14-04-2007
 Bülent Ersoy'dan özür diliyorum!!   / 31-03-2007
 Bu önerilere kulak verin   / 24-03-2007
 Mutluluk sizce nedir?   / 17-03-2007
 Adem'in Trenleri   / 10-03-2007
 Geçen hafta:   / 03-03-2007
 Türkiye'de stand-up'çı yok   / 24-02-2007
 Bir akşam yemeği önerisi   / 17-02-2007
GÜNCEL
Cinayet Cinayet parayla
Karabük'te geçtiğimiz yıl öldürülen müteahhidin katil zanlısı olarak...
'Annemi babam öldürdü'
İnsanlık uçarak geldi
Acı haber tez geldi
Oğluna omuz verdi
Mitingler devam ediyor
Dolar sahte silah gerçek
SPOR
Yenen Yenen şampiyon olur
Beşiktaş'ın, İnönü'de saha ve seyirci avantajını kullanacağını...
Bırakıyorum
Ricardinho uyarısı
Trabzon'un umudu var
Erik Gerets'in sabrı taştı
İlk raund Aslan'ın
Fenerbahçe'nın ikinciliği...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 12°C 
ANKARA Az Bulutlu 26°C 6°C 
İZMİR Az Bulutlu 33°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 34°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 44.818,050 D:% -0,58
DOLAR S: 1,340 D:% -1,07
EURO S: 1,821 D:% -0,87
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu