Tavuk pişirmenin püf noktaları * Haşlayacağınız tavuğun içine 1 diş sarmısağı soymadan atıverin. Tavuğun lezzetinin çok faklı olduğunu göreceksiniz. * Tavuğu fırından çıkardınız. Eğer hemen yenmeyecekse fırından çıktığı anda folyo kağıdına sıkıca sarın. Bu da tavuğun yumuşacık kalması için küçük bir hiledir. * Fırına konacak tavuğun tepsisi, mutlaka tavuk büyüklüğünde olmalıdır. Daha büyük bir tepside eriyen yağlar, boş kalan kısımlara akıp yanar. * Fırında tavuğun beyaz göğüs etinin kurumaması için butları birbiri üzerine çapraz koyun. Ancak yemeğin pişme süresi yarılanınca sırt üstü yatırın. * Tavuk alırken nasıl pişireceğinizi önceden planlayın. Fırında pişecek tavuk yağlı olursa kurumaz. Ama tencerede pişireceksiniz mutlaka yağsız olmalıdır. * Dört kişiden fazlaysanız, 1 büyük yerine 2 küçük tavuk alın. Böylece yemekteki herkese tavuğun "iyi yeri" gelir.