HAZIRLANIŞI Enginarları iyice temizleyin. Havuç ve patatesleri parizyen kaşığıyla yuvarlak olarak çıkarıtın ve enginarların üstüne yerleştirin. Arpacık soğanları da ayıklanıp, enginarların üstüne yerleştirin. Ayrı bir tencerede un, tuz, şeker, yağ, limon suyu ve su karıştırıp, enginarların üzerine süzdürün. Üzerini yağlı kağıt ile kaplayıp, kapağını kapatın ve orta ateşte 1.5 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerine haslanmış bezelye, iç bakla ve dereotu serpiştirip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) 4 adet taze enginar1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un 2 adet limonun suyu 1 adet havuç 2 adet patates 8 adet arpacık soğan l5 bardak su, tuz, şeker 1 tutam dereotu