HAZIRLANIŞI Meyveleri dilimleyin. Mereng için yumurta aklarını kar haline getirin ve şekeri ekleyin. Sıkma torbasına koyup, yağlı kağıt üzerine ceviz büyüklüğünde sıkın. Pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Krokan için alüminyum bir tepsiye toz şekeri dökün, ateşin üzerinde eriyinceye kadar karıştırın. Kıyılmış bademde ekleyip, karıştırın ve ocaktan alın. Soğuduktan sonra soğuk suya oturtun. Krokanı tepsiden kazıyın ve yağlı kağıt arasında kırın. Mereng toplarını krem şantiye bulayın, meyve salatasının üzerine koyup, krokan serpin.
MALZEMESİ (8 kişilik) Dilediğiniz mevsim meyveleri Mereng için 4 yumurta * 1.5 su bardağı şeker * Krokan için 150 gr tuzsuz badem * 1 su bardağı toz şeker * 400 gr krem şanti