Karnabahar Graten HAZIRLANIŞI Karnabaharı dalcıklarına ayırın. Kaynar tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Kıymayı margarinle kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Kıyılmış taze soğanları ilave edin, 1-2 dakika kavurun. Salçayı ekleyip, karıştırın. 1 su bardağı su edip, bir taşım kaynatın. Acı kırmızı biberi ekleyin. Kıymayı ısıya dayanıklı cam bir kaba alın. Üzerine karnabaharları yerleştirin. En üste şerit şeklinde kesilmiş kaşar peynirini yerleştirin. Fırın ızgarasında peynirler eriyene kadar tutun. Kişniş ve kıyılmış maydanozla süsleyin.
MALZEMESİ (4 kişilik) * 1 karnabahar * 350 gr kıyma, tuz * 2 çorba kaşığı margarin * 3 dal taze soğan, karabiber * 2 çorba kaşığı salça * 1 adet acı kırmızı biber * Kaşar peyniri * Üzerine maydanoz, kişniş