* Soğanı akan bir musluğun yanında doğrarsanız, gözleriniz daha az yanar. * Karnabahar haşlarken içine 2 dilim ekmek atarsanız, o dayanılmaz kokusundan kurtulursunuz. * Bütün sebzelere biraz karbonat ekleyerek pişme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pişirirken koymayın, sertleştirir. Tuzu, en son anda ilave edin. * Sebzelerimiz kimi zaman çok bekletmekten buruşurlar, böyle bir durumla karşılaşırsanız, içine sirke ve şeker attığınız suda bir süre bırakın. İlk tazeliklerine kavuştuklarını göreceksiniz. * Maydanoz ve dereotunu, baş aşağı gelecek şekilde, su dolu bir kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz. * Sos hazırlarken, un topağı oluşmasını önlemek için kaşık yerine çatal ucuna taktığınız, kabukları soyulmuş ciğ patatesten yararlanabilirsiniz. * Meyve salatası yaparken taze nane yaprağı katıp, meyveleri yoğurt ve balla karıştırın. Enfes olacaktır. * Pirinç pilavı suyuna, birkaç damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz bir pilava hazırlamış olursunuz.