Hamur işine soyunurken * Hamur işi yaparken, hamuru mutlak suretle en az 30 dakika dinlendirin. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp, buzdolabına koyun. Böylece hamur daha iyi açılacak ve daha iyi performans verecektir. * Un ve nişasta türü malzemeyi nerede kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçirin ki, topak topak kalmasın.
Kek-pasta yaparken * Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin. Fırından çıkarttığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan alabilirsiniz. * Pastalara kattığınız fındık, ceviz, vs.'nin dibe çökmemesi için, bunları una buladıktan sonra karışımın içine katın. Böylece, piştiğinde pastanın içine eşit bir şekilde dağılmış olurlar. * Pandispanya veya kek kalıplarına boşaltmadan önce kalıpların içine yağlı kağıt koyarsanız, kekleriniz yapışmaz. * Genellikle, pasta ve börek yaparken yumurtanın sarısını ayrı kullanmanız daha uygun olacaktır.