HAZIRLANIŞI Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Fasulye pişince ocaktan alın ve kendi suyunda soğumaya bırakın. Sonra suyunu süzün. Başka bir kaba alıp üzerine sirke ve yeterince tuz ekleyin ve bu şekilde 2 saat kadar bekletin. Fasulyeyi tekrar süzün. Taze soğan, biber ve maydanozları yıkayıp ince ince kıyın, fasulyeye katın. Kuru soğanı da ince ince kesin ve 1 tatlı kaşığı tuzla ovuşturarak öldürün. Soğanı bol suyla yıkayıp sıkın ve fasulyeye ilave edin. Kalan sirkeye tuz, kırmızıbiber ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı da fasulyeye dökün ve iyice karıştırın, salata kabına aktarın. Domates ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gr kuru fasulye * 1 adet iri soğan * 6 adet taze soğan * 3 adet domates * 5 adet çarliston biberl Yarım demet maydanoz * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 2 kahve fincanı sirke * Kırmızıbiber, tuz, siyah zeytin