HAZIRLANIŞI Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Sıvı yağ, elma sirkesi, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp, 2-3 saat kadar bir süre buzdolabında bekletin. Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün. Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin. Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın. MALZEMELER (5 kişilik) * 1.5 kg kemiksiz but * Terbiyesi için: 1 diş sarımsak * 4 çorba kaşığı sıvı yağ * 8 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 adet orta boy soğan * Yarım çay kaşığı tarhun * Kekik ya da biberiye