* Eti yumuşatmanın yolu: Eti, kemiğinden ayırmadan çiçek yağında bir müddet dinlendirin. Bunun sonucunda etinizin hem daha yumuşak hem de daha lezzetli olacağını siz de fark edeceksiniz. Eti yumuşatmanın bir başka yolu ise limon suyudur. Hiç pişmeyecek gibi görünen sert etler bile limon suyu (ya da yemeğine göre sirke) ilavesiyle, hem daha yumuşak, daha lezzetli olur, hem de çabuk pişer. Sert etleri yumuşatmak için kullanılan bir başka yöntem ise tencereye bir parça ekmek atmaktır. * Düzgün hamur kesmek için: Açtığınız hamuru veya aldığınız yufkaya düzgün, yuvarlak bir şekil vermek istiyorsanız, bir tencere kapağını ya da alüminyum bir sahanı kullanabilirsiniz. Bunun yardımıyla; hamuru fazla bastırmadan, ezip parçalamadan düzgün bir şekilde kesebilirsiniz. * Patlıcanın acısını almak için: Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için, onları yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli.