HAZIRLANIŞI Pirinci 1.5 bardak suyla suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ateşten alın. Sonra tencereye süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlanmış pirinçleri koyarak, pirinçli sütü kaynatın. Süt kaynayınca, buna 1 bardak sütle ezilmiş 40 gr pirinç ununu ilave edin. Sonra bunları karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Şekerini katarak, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütlacı hemen kaselere bölüştürün ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 8 bardak süt * 1.5 bardak toz şeker * 1 tepeleme kahve fincanı kırık pirinç * 1 bardak sütle ezilmiş 40 gr pirinç unu * 1.5 bardak su * Tuz