HAZIRLANIŞI Margarinle kıymayı iyice kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyılmış çarliston biberleri ilave edin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip, pişirin. Salçayı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak içine et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım pişirin. Haşladığınız lahanaları ortadan 2'ye kesin. Haşladığınız patateslerin kabuklarını soyup, halka halka dilimleyin. Sıvı yağda hafif kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabının kenarlarına, kızarmış patatesleri dizin. Patateslerin ortasına lahanaları yerleştirin. Sebzelerin üzerine kıymalı sosu döküp, ısıtılmış 185 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gr Brüksel lahanası * 3 adet patates * Harcı için: 250 gr kıyma * 3 yemek kaşığı margarin * 1 yemek kaşığı salça * 1 adet kuru soğan, karabiber * 2 adet taze soğan, tuz * 2 adet domates, 3 diş sarımsak * 2 adet çarliston biber * 2 su bardağı et suyu