SOSLAR VE MAYONEZ * Hazırladığınız sosu, yemeğin yanında değil de ayrı bir kapta servis yapacaksanız ve soğumamasını istiyorsanız, masaya getirinceye kadar, sos kasesini kaynar su dolu daha büyük bir kabın içinde bekletmeniz gerekir. Böylece hem sosunuz daha sıcak kalmış olur; hem de lezzetinden hiçbir şey kaybetmediğini görürsünüz. Sos veya kremanın kıvamını korumak için... * Hazırladığınız sosun veya kremanın tam kıvamında olması için kullanılacağınız kaşığın önemi büyüktür. Sos hazırlarken, mutlaka tahta kaşık tercih edilmelidir. Madeni kaşıklar, çabuk ısındığından, kremaya sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir. Mayoneziniz çabuk bozulmasın * Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağını tercih edin. Mayonezin bozulmadığını göreceksiniz. Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için, yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olması gerekir. Aksi takdirde, evde yapacağınız mayonez çok çabuk bozulur.