Karnıyarık Hazırlanışı:Patlıcanları alaca soyup, ortalarından 2'ye ayırın. Tuzlu suda yarım saat bekletin. Sudan çıkartıp iyice kurulayın ve sıvı yağda hafif kızartın. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın. Soğanları zar şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı margarini eritip, soğanları 1-2 dakika kavurun. 250 gram kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesleri ilave ederek, kavurun. Kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırın. Karışımı, yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin. 1 bardak sıcak su ilave edip, fırında veya ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet orta boy patlıcan * 2 adet soğan * 3 adet domates * 250 gr kıyma * Kızartmak için sıvı yağ * 2 çorba kaşığı margarin * 1 bardak et suyu * Yarım demet maydanoz * Karabiber, tuz