HAZIRLANIŞI Havuçları ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Tereyağında, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince, bezelyeleri katın. Tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 20 dakika suyunu çekmesini bekleyin. Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın. Pilava karıştırıp, servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 küçük havuç * 3 su bardağı pirinç * 2 su bardağı bezelye * 100 gr tereyağı l4-5 su bardağı tavuk suyu * 1 demet dereotu * Toz şeker, tuz