HAZIRLANIŞI Bir tencereye su, koyun gerdanı, kabaca bölünmüş havuç ve soğanı koyup kaynatın. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerdanı tabağa alarak, soğumaya bırakın. Etleri kemiklerinden ayırarak doğrayın. Unu yağla hafifçe kavurun, üzerine sütü döküp hafif ateşte karıştırılarak pişirin. Bu karışıma süzülen 4 su bardağı et suyunu ilave edip, 10 dakika daha pişirin. Etleri ve tuzu katın, un kokusu gidinceye kadar pişirin. Ocaktan alın, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip ılıştırın ve karıştırarak tencereye ilave edin. Tekrar ocağa koyup, hafif kabarmaya başlayınca ateşten alın. Üzerine kırmızıbiberli tereyağı gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gr koyun gerdanı * 8 su bardağı su, tuz * 1 adet havuç,1 soğan * 2 çorba kaşığı un * 1 yumurta sarısı, limon * Yarım su bardağı süt * 4 su bardağı et suyu * 1 çorba kaşığı tereyağı * Kırmızıbiber