Çerkez Tavuğu Hazırlanışı: Temizlenmiş, yıkanmış bütün tavuğu haşlayarak, kemiklerinden ayırıp didin. Kurutulmuş biberleri haşlayıp, çekirdeklerini çıkartın. Bir miktar ceviz içi, biber, sarımsak ve ekmek içini robottan geçirin. Kalan cevizi de robottan geçirip, sıkarak yağını bir fincana alın. Biberli karışıma soğuk tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Didilmiş eti servis tabağına alın, üzerine bu karışımı dökün. Ceviz yağını da üzerine gezdirin ve toz kırmızıbiber ve cevizle süsleyin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet bütün tavuk * 1 kg ceviz içi, 4 diş sarımsak * Kurutulmuş kırmızı biber * 4 dilim ekmek içi * 2 tatlı kaşığı kişniş * 6 su bardağı tavuk suyu * Tuz, karabiber