Malzemeler (4 kişilik) * 1 kg balık (beyaz etli bir balık, kırlangıç, iskorpit, lipsoz ya da kefal olabilir) * 2 kereviz sapı * 2 kuru soğan, 1 havuç * 1 sap pırasa * 2 çorba kaşığı limon suyu * 3 diş sarımsak (isteğe bağlı) * 10 su bardağı su * 10 sap maydanoz * 1 kahve fincanı un * 3 adet domates ya da yarım çorba kaşığı salça * Yarım kahve fincanı zeytinyağ * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 adet defne yaprağı Hazırlanışı: Büyük bir tencereye, balık ve kesilmiş soğan, kereviz sapları, havuç, limon suyu, pırasa, sarımsak (isteğe bağlı) koyun. 10 bardak su ilave ederek orta ateşte bir taşım kaynatın. Kaynayınca ocağı kısıp, üstte oluşan köpükleri toplayın. Daha sonra kekik, defne yaprağı, maydanoz, tuz ve karabiberi katarak 20 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, suyu süzün. Bir tencerede yağla unu kavurun. Üzerine 6 bardak balık suyu ilave edin. Karışıma arzu edilirse yağda kavrulmuş domates ya da salça ilave edin. Kılçıkları ayıklanmış balık etlerini didikleyerek ekleyin. Bu çorbaya arzuya göre pirinç ya da patates parçaları ilave edilebilir. Terbiye de yapılabilir. Balık etleri fazla kaynatıldığında, lezzetini kaybeder. Bu nedenle, balık kılçıkları, baş ve kuyrukları kaynatılarak balık suyu elde edilebilir. Ancak, kokmaması için yağsız etli balıkların kılçığını kullanmak daha iyidir.