İçerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle özellikle kalp hastalarının, balığı sofralarından eksik etmemesi gerekiyor.
***
Sağlıklı balık yemekleri
Bol miktarda B, A ve D vitaminleri içeren balıkta doymamış yağ asitleri fazla. Kolesterol açısından da fakir bir ete sahip balık, her yaşta insan için çok besleyici özellik taşıyor.
İçerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle özellikle kalp hastalarının, balığı sofralarından eksik etmemesi gerekiyor. Uzmanlar haftada 2-3 kez balık tüketilmesini öneriyor. Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat etmek gerekiyor. Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı. Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor. Balığı mümkün olduğu kadar sabah erken saatte balık güneşte fazla kalmadan almakta büyük yarar var.
HAMİLELER DİKKAT! Balıkla birlikte süt ya da süt türevlerinin bir arada alınması balıkta bulunan bazı değerlerin vücut tarafından alınmasını etkilediğinden, birlikte tüketilmesi sakınca yaratıyor. Uzmanlar, hamilelerin ton, somon, midye, karides gibi bazı deniz canlılarını fazla yemelerinin sakıncalı olduğunu söylüyor. Çünkü bu canlılar diğer balıklara oranla daha fazla civa (ağır metaller arasındadır) içerdiğinden sağlık açısından sakıncalı olduğu söyleniyor.