Elma Tatlısı HAZIRLANIŞI Süt ve pirinci kaynatın. Ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler pişip tamamen suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bu arada elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartın. Hazırladığınız pirince bal, zencefil, üzüm ve tarçın ilave ederek karıştırın. Elmaların içini pirinç karışımı ile doldurun. Bunları bir fırın tenceresine koyup, üzerlerine devamlı tereyağı sürerek 150 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin. Kalan pirinci de sıcak olarak muhafaza edin. Pişen elmaları pirincin üstüne dizin ve üzerlerine ceviz serperek servis yapın.
MALZEMESİ (8 kişilik) * 4 adet elma * 1 su bardağı pirinç * 2.5 su bardağı süt * 6 çorba kaşığı bal * 3 zencefil kökü * 1 çorba kaşığı üzüm * 4çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz