Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Şubat 2009  
Yazar Arşivi

Sedef hastalığı bulaşıcı değildir!

Mikroskop altında ciltte tahribat yaptığını gördüğümüz temel hücre tipi olan "beyaz kürelerimiz", yani akyuvarlarBu savunma hücrelerinin, bazen bağırsaktaki yabancı bir parazite verdiği yanıt farklı bir sonuca yol açabiliyor. Bu esnada kişinin kendi bedeninin bir parçası, cilt zarar görebiliyor... Sonucunda da sedef ya da egzama gibi hastalıklar meydana gelebiliyor. Genellikle bu tip hastalıkların tedavisinde kortizon içeren birtakım kremlerle bağışıklık hücreleri baskılanmaya çalışılıyor ama çoğunlukla ilacı bırakınca da hastalık nüksedebiliyor, çünkü bağışıklık sistemindeki sorun devam ediyor. O nedenle sedefte bitkisel tedaviye yoğun bir ilgi var. Bir grup hastalara içten ve dıştan tedavi bir arada uygulanarak yaklaşılıyor. Dıştan, onarıcı, hücre yenileyici ve yangı dağıtıcı özelliği olan birtakım bitkisel kremler, yağlar ve losyonlar kullanılırken, içten de bağışıklık sistemini düzenlediği bilinen birtakım bitki, bitki özleri ve besin takviyeleri veriliyor. Yalnız bunların bir arada, kombine olarak ve doktora danışılarak kullanılması gerekiyor. Bir de tek başına doğal maddelerden mucize yaratmasını beklemeyelim. "İyileşmez" diye bilinen ve deride yaralarla ortaya çıkan, hastaları psikolojik sorunlarla karşı karşıya bırakan sedef ve egzama hastalığının tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemlerden alınan olumlu sonuçlar yüz güldürüyor. Cilt hastalıkları içinde en önemlileri sayılan sedefte (aynı zamanda bu mevsimde çok görülen egzamada) tamamlayıcı tıp önem taşıyor. Sedef hastalığı, görüntü olarak kişileri daha fazla olumsuz anlamda etkiliyor. Ülkemizde binlerce insan bu hastalığa çözüm arıyor.

DİKKAT: SEDEFLİ HASTALAR HASSASTIR
Bulaşıcı olmamasına rağmen bazı insanların sedefli hastalardan uzak olmayı istemelerinden kaynaklanan birçok sorun mevcut maalesef... İşte bazı sedef hastalarımız da bu bilinçsiz ve cahilce yaklaşım yüzünden toplumdan uzak kalma yolunu seçiyorlar. Bir de özellikle eğitim çağında olan yüzünde ve ellerinde sedefi bulunan genç insanlar için o kadar zor ki. Okulda arkadaşlarının içine çıkmakta zorlanıyor bu çocuklar. Sedefin bitkisel tedavisinde, içilmesi gereken saf bitki özlerinin yanı sıra, 5 cins bitki ve saf bitki özlerinden oluşan kremlerin düzenli kullanımıyla sedefe veda edenlerin sayısı azımsanacak gibi değil. Bunları 4 aylık bir sürede uyguladıktan sonra, hastanın bağışıklık siteminin düzelip düzelmemesine bağlı olarak sağlıklı sonuçlar elde edilebiliyor. Küçük bir hastamla bunun güzel bir neticesini almıştık. Hatta kendisiyle birlikte Kanal 7 televizyonuna da çıkmıştık. Ben bazı çalışmalarıma 'www.doktorelif. com' adlı sitede yer veriyorum. Aynı zamanda sadece sedef değil, vitiligo, mantar ve egzama gibi hastalıklardan şikayetçi olanlara ücretsiz danışmanlık da veriyorum. Altını yine çizmek istiyorum: Deride kırmızı, üzeri beyaz pullu, çeşitli büyüklükte döküntülerle seyreden, iyileşme ve tekrarlamayla bazı insanlarda maalesf ömür boyu sürebilen bir cilt hastalığının yukarıda da söz ettiğim gibi bulaşma gibi bir riski kesinlikle yok! Bu hastalığı "bitkilerle tedavi" anlamına gelen "fitoterapi" ile yenmek mümkün. Sedefte bitki tedavisi için yararlanılan bitkiler arasında ısırganotu, karabaş otu, gökçe otu, funda yaprağı, hatmiçiçeği ve meyankökü gibi şifalı bitkiler başta geliyor. Ancak klasik tıpta kullanılan ve bitkisel tedavi ile yeri doldurulamayacak hayati öneme sahip birçok ilacın var olduğu gerçeğini göz ardı etmemek kaydıyla. Sağlık ve huzur diliyorum.
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kışın domates yemek mi?   / 03-02-2009
 Pozitif enerjiyi ateşleyen bitki?   / 29-01-2009
 Altın pilav!   / 26-01-2009
 Kuru ciltlere avokado   / 22-01-2009
 O bir güzellik ixsiri!   / 19-01-2009
 Virüslerin hakkından gelen beş mucize bitki   / 15-01-2009
 Hadislerde adı geçen sebze   / 12-01-2009
 Tabiatın sonsuz kaynakları   / 08-01-2009
 Tabiatın sonsuz kaynakları   / 02-01-2009
 Kan dolaşımı nasıl güçlenir?   / 29-12-2008
GÜNCEL
Hastane Hastane oldu misafirhane
Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nde 3 ay önce göreve başlayan müdür...
'Normal ölüm' mü!
Dul kadının acı sonu
Tuğçe'nin dramı hiç bitmedi
Doktor beklerken 1 ekmek yedi
Mucize kurtuluş
Avşar kızının en acı günü
SPOR
Kaptan Kaptan dümende Fener yarı finalde
İlk maçı Kadıköy'de 1-0 kazanan Sarı-Lacivertliler, Alex (2) ve...
Ve Semih resti çekti
Polat el koydu
Baros çok hırslı
Her şeyimiz Kartal için
Kayıp istemiyorum
Ligde kolay maç yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 16°C 9°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 12°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu