Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 23 Ocak 2009  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Sofradan balığı eksik etmeyin
Fındık mucizesi
Bitki çayları için

Sofradan balığı eksik etmeyin

Kış hastalıklarından korunmak için sebze ve meyve tüketilmeli. Güneşten alınan D vitamini ise balık ile telafi edilmeli.



Kış aylarında günler kısalır, geceler uzar. Güneş kendini daha az hissettirir ve soğuk hava hakim olur. Bu aylarda daha sık hastalığa yakalanma ihtimali artar. Kış aylarında güneş daha az görüldüğü için D vitamini ihtiyacı artar. Bu nedenle güneşli saatlerde 20-25 dakika kadar açık havada güneşin enerjisini almak D vitamini ihtiyacımızı karşılamamıza yardım eder. Kış mevsimiyle başlayan balık mevsimi, vücudumuz için değerli yağ asitlerini almamızı sağlarken, D vitamini açısından da tercih edilmesi gereken önemli bir besindir. Haftada 2 kere balık yemek kalp sağlığınızı korumaya yardım ederken, kemiklerimizin güneşin eksikliğini (D vitamini yetersizliği) daha az hissetmesine sağlayacaktır. Kış hastalıklarından korunmak için A ve C vitamininden yeterli beslenmek gerekir. Kış sebzeleri ve meyveleri de bu konuda bize oldukça cömert davranmıştır. Narenciye (portakal, mandalina, greyfurt), havuç, kivi, lahanagiller (karnabahar, lahana, brokoli, Brüksel lahanası), yeşil yapraklı sebzeler (maydanoz, tere, ıspanak) A ve C vitamininden zengin besinlerdir. Meyve sularından çok meyveyidirekt yemek, C Vitamininden daha fazla yararlanmamızı sağlar. Greyfurt suyunun bazıilaçlarla beraber alınması ilacın işleviniazaltıp artırabildiği için özellikle hipertansiyon, diyabet veya antidepresan hastalıkları için ilaç kullananlara bu ilaçları greyfurt suyuyla almamaları konusuna dikkat etmeliler. Salata ve sebze yemeklerini ana öğünlerimizdemutlaka bulundurmalı, günde 2-3 porsiyon mevsim meyvelerinden tüketmeye özen göstermeliyiz. Sebze yemeklerini pişirirken C vitamini kaybını azaltmak için, sebzeleri önce yıkayıp sonra doğramak, büyük parçalar halinde doğramak, haşlama sularını dökmemek, düdüklü tencerede pişirmek, taze olarak tüketmek gerekir. Magnezyum, selenyum ve çinko da bağışıklık sistemimizde etkili minerallerdir.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Lima Acun'a emanetAşkzedeler podyumda buluştu
Serdar 3'lük attı Oğlu yöneti Tanyeli oynadı
Sperm sayısının gebeliğe...Uykusuzluk terörü
Annelere özgürlükBaş döndürecek
Yumuşacık bir cilt içinModern detaylarla tarihe...
Kış indirimi başladıAşk mesajları
Günün mönüsü
GÜNCEL
Ölüm Ölüm mesajı atmış
Uludağ'da kaybolan Ümit'in ölmeden önce arkadaşına attığı mesajlar,...
Genç kurye feci şekilde can...
Annemi para için öldürdü
Tatil zili çaldı
Ankara'da duvar çöktü bir...
Sapığa suçüstü
Cam düştü: 6 yaralı
SPOR
Filistin Filistin için el ele
Galatasaray'ın genç yıldızının yaptığı çağrıya cevap veren Brezilyalı...
Alex ve Carlos'u Türk yapacağız
Dört yıldızlı şov
Rezil edeceğim!
Daha çok işimiz var
Son Yiğido Kamanan
İddaa'ya basketbol geliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 13°C 8°C 
ANKARA Çok Bulutlu 12°C 3°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 15°C 13°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.641,930 D:% -0,38
DOLAR S: 1,654 D:% -0,12
EURO S: 2,142 D:% 0,35
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi