Malzemeler (2 kişilik) *2 parça porsiyonluk fileto balık (levrek ya da dil, pisi, sudak, alabalık, lagos, granyöz de öneriliyor) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı un * 1 yemek kaşığı limon suyu * 1 çay bardağı süt * 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu * 1 tatlı kaşığı tuz * 4 yemek kaşığı patates garnitürü Hazırlama 1. Porsiyonluk fileto balıkları tuzlayın. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin. 2. Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırın. Zeytinyağını koyun. 3. Kızgın yağlı tavada unlanmış ve fazla unları silkelenmiş balıkları altüst ederek kızartırken balıkların üzerine önce limon suyunu gezdirin. 4. Balıklar kızarınca varsa tavadaki yağın fazlalalığını alın. Balık tavada iken süt, kapari ve dereotlarını katın. Hemen tavaya kapak örtün. Ocağı kapatın yaklaşık 1 dakika bekleyin. 5. Balıkları servis tabağına çıkartın yanlarına ikişer kaşık zeytinyağı ve kıyılmış taze soğanla sote edilmiş haşlanmış patates karnitürünü koyun. Servis edin.