Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 01 Kasım 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Denizden kitap çıktı
'Her gün yemeyin'
Sütlü levrek kızartması

Denizden kitap çıktı

"Denizden babam çıksa yerim" diyenlerdenseniz sadece balık tariflerinin ve balıkla ilgili bilgilerin bulunduğu Balık'la farklı lezzetlere olta atabilirsiniz....



Ege mutfağı ondan sorulur, dolayısıyla balık da... İzmir'de doğan, çocukluğu Karşıyaka'da balık tutmakla geçen, Ege mutfağının usta ismi Gökçen Adar sıradışı bir çalışmaya imza attı. Çorbasından, buğulamasına, hamur işinden dolmasına aklınıza gelmeyecek 80 balık tarifini yazdı... Gökçen Adar'ın okurla sohbet eder bir dille kaleme aldığı tarifler, balık kültüründe acemilik çekenlerin de kolayca anlayabileceği şekilde yazılmış. HAYY Kitaplar'ın yayınladığı 'Balık' adlı kitapta balıkla ilgili tariflerin yanı sıra balıkla ilgili pek çok bilgi yer alıyor. Kitap, balık alırken, saklarken, lokantada sipariş verirken nelere dikkat etmek gerektiğinden, 'Hangi balık nasıl pişirilir?' gibi soruların cevaplarına kadar pek çok ipucu veriyor. Hangi balığı hangi mevsimde yiyeceğinize, nasıl pişireceğinize dair rehber bilgiler sunuyor. Kitaptaki balık resimleri de dikkat çekiyor. Bu çizimler de yine kitabın yazarı Gökçen Adar'a ait. Kendine has çizgisiyle resimlediği balık çizimleri denizler alemine bambaşka birçerçeveden baktırıyor okurlarını.

"EV KOKACAK DİYE BALIK PİŞİRMİYORLAR"
Kitapta olta balığının önemine değinen Gökçen Adar'a Türkiye'deki balık kültürünü sorduk... İlginç cevaplar aldık. Bir besin değeri olarak balığın öneminin özellikle İç Anadolu ve Doğu'da anlaşılmadığını söyleyen Adar balığa en çok sahil kesimlerinin küçük şehirlerinde önem verildiğini anlatıyor ve ekliyor: "Sahil kesimlerindeki büyük kentlerin evlerinde de balık fazla pişmez. Ev kokacak, batacak diye hanımların çoğu evlerinde balık yapmaktan kaçınırlar. Senede bir kaç kez ayıp olmasın diye yaparlar. Daha ziyade balık restuarantlarına giderler." Kitapta yer alan bilgileri deneyimleriyle öğrenen Adar kitabı yazdıktan sonra öğrendiği bir bilgiyide bizlerle paylaşıyor: "Kırmızı barbun alırken dikkatli olun. Kahverengi ot barbun balıklarını kırmızı yapmak için pullarını hafif kaldırıp güneş koyuyorlarmış rengi kızarıyormuş. Dolayısı ile kırmızı barbun fiyatına satıyorlarmış"


BERİL ÖZCAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bebekler süt içti dili yandıPodyumların 'Avrupalı'sı!
Modanın çivisi çıktıZeki Müren ağladı
Doğu Anadolu son durakUnutmamalı o kötü günleri
Şifanın kaynağı Ayaş'taÇocuk için doğru zamanı...
Anne şevkati çok önemlidirİyi huylunun tedavisi kolay
Ahh bir çocuk olsaydım Caza kemençe karıştı
Sarışınlar erkeği...Yıldızlarla randevunuz var!
Günün mönüsü
GÜNCEL
Adli Adli Tıp'ın raporluk raporu!
Adli Tıp, Vakit yazarı Üzmez'in tacizine uğrayan 14 yaşındaki B.Ç.
Kaçak inşaatı mezarı oldu
NATO korsanların enselerinde
Etekli tecavüz skandalı!
Ölümle nikah!
Mayolu fotoğraf erkeği bozar!
Kayınpederle gelinin maaş...
SPOR
Yerli Yerli harekatı
Devre arasında iki oyuncu gönderip yerine transfer planlayan...
Denizli bilet kesiyor!
100 milyon euro
Fener'de toplu infaz
Skibbe'de isyan etti
Arkasında değiliz!
Aslan parçası
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 21°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 17°C 
ADANA Az Bulutlu 28°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.832,930 D:% 4,11
DOLAR S: 1,544 D:% -0,26
EURO S: 1,964 D:% -1,06
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi