Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 31 Ekim 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Döner diye bağırsak tavuk diye zehir yiyoruz
Tüketici kaderine terk ediliyor
Dışarıda yemek yemeyin
Pahalı ürünlerde de var
'Sineye çekmeyin hakkınızı arayın'
Aklınızda bulunsun

Aklınızda bulunsun



* Balığın taze olup olmadığını nasıl anlarız?
Gıda Güvenliği Derneği (GGD): Taze balığın gözleri berrak ve dolu olur. Eti sert ve dışı parlaktır. Bastırıldığında yüzeyinde çökme meydana gelmez. Yüzgeçleri parlak ve kırmızı olur. Kenarlarında sarı ve kahverengi renk olmamalıdır.

* Balık, yoğurt ile birlikte yenebilir mi?
GGD: Taze ise balık ile yoğurt birlikte tüketilebilir.

* Dondurulmuş et, tavuk ve balık çözdürülürken nelere dikkat edilmelidir?
GGD: Et, tavuk ve balık ürünleri mutlaka buzdolabında, soğuk suda veya mikrodalgada çözdürülmeli.

* Etler dondurucu dışında ne kadar süre saklanabilir?
GGD: Taze etlerden kıyma ve küçük parça etler buzdolabında 1 gün, büyük parça etler ise taze olmak kaydıyla 2-4 gün saklanabilir. Pişmiş etler mutlaka 2-4 gün içinde tüketilmeli (buzdolabında muhafaza edilmek koşuluyla) ve tüketilmeden önce iyice ısıtılmalıdır.

* Izgarada yanmış etlerde kanserojen var mı?
GGD: Yüksek sıcaklıklarda ve yanmaya yakın pişen gıdalarda kanserojen etkisi söz konusudur. Sadece et için değil, bütün gıdalar için böyle bir risk bulunuyor.

* İçi pişmemiş tavuk, balık ve köfte riskli midir?
GGD: Evet, riskli. Tavuk ürünlerinin tamamen pişirilmesi için göğüs etinde 72-77 derece, butta ise 82 derece veya daha yüksek ısılarda pişirme tavsiye edilir. Köfte ve balık en az 72 derecede pişirilmeli. Parça etler ise az pişmiş olarak yenilebilirler.

* Kuş gribi için tüketiciler ne tür önlemler almalıdır?
GGD: Açıkta yetiştirilen kümes hayvanları satın alınmamalı. Ürün ambalajlı ve Tarım Bakanlığı tarafından izinli firmalar tarafından üretilmiş olmalı. Tavuk etinin mutlaka iyi pişirilmesi gerekir. 72 dereceyi aşkın sıcaklıklarda kuş gribi virüsü riski yoktur.




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Dünya, krizi 'en güvenli...Çalık: Gelecek Orta Asya'da
Vergi kolaylığı başlıyorABD faizi 'dip' yaptı...
Kredi kartı faizlerine...Hükümet zamlara el koyacak
Evden erken çıkan kiracı yandıDöner diye bağırsak tavuk...
'Bize IMF lazım değil'Avea 1 milyar $ yatırım yapacak
Doğalgazda kilit ülke TürkiyeTüketici aldığı krediyi...
Mevduata hükümet garantisi15 milyar YTL alacağı var
Kamu 13 milyar dolar borç ödedi'Nakit akışı iyi yönetilmeli'
Dünyanın en iyi çayı Türkiye'de
SAKLAMBAÇ
Yasak Yasak aşkta 2.perde
Erol Köse ile Gülşen aşkının yeniden alevlendiği iddia edildi. Bu...
Servetini kaptırdı!
Cesur ve duyarlıyım
Derman 'Körfez'den
Doğum şekli doğru seçilmeli
İlk gece korkusu her iki...
Anne sütü bebeği hastalıktan...
AKTÜEL
Depremin Depremin bilançosu: 215 ölü
Pakistan'ın güneybatısında meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremde...
Annesini de hapsetmiş
Ekonomik kriz ona uğramadı
Obama zafere yaklaşıyor...
Scientology ve sinemaya hayır
Eşcinseller kızacak!
Penelope'den ateşli sahneler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 21°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 27°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 28°C 15°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.733,490 D:% 7,38
DOLAR S: 1,538 D:% -1,35
EURO S: 1,984 D:% 2,22
MAGAZİN
SPOR
GÜNE BAKIŞ
GÜNCEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi