Karidesin tazesinin yerini hiçbir şey tutmaz. Kaynar, tuzlu suda 1-2 dakikada hazırlanan jumbo karidesin tereyağlı ve kırmızıbiberli ızgarası da makbul. Küçük karidesleri soğuk olarak, limon suyu ve tereyağlı kahverengi ekmekle ya da salatada yiyebilirsiniz.
Çinliler'e göre; yemek yerken barbarlığı temsil eden çatal bıçağı kullanmaktansa, medeniyetin simgesi çubuklar kullanılmalı. Tıbbi özellikler de taşıyan Çin mutfağı, dünyanın en zengin ve en gelişmiş mutfaklarından biri. Pratik sunumu da cabası...
Pan-cheese cake Pancake, un, yumurta ve süt karıştırılarak yapılıyor. Cheesecake'in inanılmaz lezzeti ise dünyayı sarmış durumda.
Moğollar'a kadar Hamburgerin isminin kaynağı da lezzetinin sırrı da tartışılıyor. Tarihinin Moğollar'a dayandığı söyleniyor.
Yunan değil Türk Musakka, humus, tarama, zeytinyağlı dolma gibi lezzetler listede 'Greek Food' yani 'Yunan yemeği' olarak yer alıyor. Türk mutfağının leziz mezeleri dışında 'Çoban salata'nın adı da 'Greek Salad-Yunan Salatası'...
İngilizler'in 'eti' Nasıl ki Fransızlar kurbağa bacağını hiçbir kültüre kaptırmıyor, İngilizler de 'rozbif'lerine sıkı sıkıya bağlı. Fırında ağır ama yüksek ateşte pişirilen et, ince ince dilimlenerek servis ediliyor. Pişirme usulü nedeniyle oldukça hafif olan 'rozbif'i vatanında yemek en mantıklısı... Çünkü kimse İngilizler gibi pişiremiyor.
Neden seviyoruz? İspanyol kaşifler sayesinde tanıştığımız çikolatayı sevme nedenlerimizden biri ağızda erimesi... Mi çikolatanın çok kolay eriyor... Ayrıca çikolata yerken vücut endorfin salgılıyor ve mutlu hissediyoruz. Hatta bazı bilimadamlarına göre mutluluğu yüzde 50 oranında arttırıyor.