* Yemek yeme hızını kontrol altına almalısınız.
* Tam yağlı veya yarım yağlı sütler yerine yağsız olanları tercih ederek kalori tasarrufu yapın.
* Makarna, pilav yemek istiyorsanız kepekli olanları tercih edin ve sebze, domates sosları ile harmanlayın. Böylece daha az hamur işi daha çok vitamin, posa kaynağı almış olursunuz.
* Kızarmış balık yerine ızgara, fırın veya buğulama balık tercih edin.
* Salatalarınıza haşlanmış veya ızgara sebzeler ilave edin. Sos yerine balzamik, elma sirkesi, limon suyu ilave edin.
* Sandviç yemek isterseniz kepekli ekmek arasına sebze ızgara, marul veya bolca salatalık eklemeyi, light peynir kullanmayı tercih edin. Sos olarak hardal kullanabilirsiniz.
* Sıvılarla aldığınız kalorileri takip edin. Meyveli soda, meyve suları ve alkol gibi kalorili içecekler siz fark etmeden aldığınız kalorilerin artmasına neden olur.
* Sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih edin, gerekirse bu konuda uzmanlardan destek ve eğitim alın.
* Besinleri kızartmak yerine ızgarada, fırında pişirerek veya haşlayarak tüketin.
* Sos hazırlarken çok az yağ ilave ederek hazırlayın; çünkü yağların hemen hepsinin 1 yemek kaşığında 120 kalori bulunduğunu bilin.
* Atıştırmalık olarak ağız alışkanlığını bastırmaya yönelik mikrodalgada veya teflonda yağsız patlamış mısır tüketin.
* Kilo değişikliklerinizi belirli aralıklarla tartılarak izleyin ve kilonuz kontrolden çıkmadan gerekli önlemleri alın.