* Peygamber Efendimiz'in hayatı...
* Dini sohbetler...
* Ayetler hadis-i şerifler
* İl il imsakiye
* Dualar... Çocuklar için dini test
* Ve daha neler neler...
***
Mekke'nin gördüğü en harika gün
Peygamberimizin Doğumu
Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAS), Kur'an'da ismi geçen büyük peygamberlerden Hz. İsmail'in soyundandır... Ebu Hureyre (RA)'den rivayete göre Peygamberimiz (SAS): "Ben, - devirden devire ve aileden aileye intikal eden- ademoğulları soylarının en temizinden naklolundum. Nihayet şu içinde bulunduğum (Haşimi) topluluğundan neş'et ettim." buyurmuşlardır. Yine bilinen ve tarihen sabit olan bir hakikattir ki nuru Muhammedi'nin intikal keyfiyeti Hz. İsmail (A.S.)'ın sulbünden başlar. (Sahihi Buhari Tecrid-i Sarih Tercümesi: 9/272) Babasının adı Abdullah, annesinin adı da Âmine'dir. Babaannesi Fatıma, babası tarafından dedesi Abdulmuttalip'dir. Anneannesi Bere, annesi tarafından dedesi de Vehb'dir.
Peygamberimizin Doğumu
Yıl 571... Fil yılı Aylardan Nisan... Takvimler 20 Nisanı gösteriyor... Günlerden Pazartesi... Yer Mübarek belde... Mekke... Mekke'nin doğu kısmında, Safa tepesi yanında, Beni Haşim Caddesi, Mevlid Sokağında bir ev... Çeşitli zamanlarda tamir gören bu ev, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman zamanında yeniden yaptırılmıştır. Bu evde doğum sancıları çekmeden çocuk doğuran bir anne... Rahmeten lil alemini'i doğuran bir anne... Hz Âmine... Ebelik görevini doğum gecesi Âmine'nin yanında bulunan Şifâ Hatun yapar... Habibullah dünyaya gelirken babası hayatta değildir... O'nu karşılayamaz sevinçle babası... Zira Medine'de vefat etmiştir, doğumdan bir süre önce... Dolayısıyla babasız dünyaya gelir nur topu yavru... Babasını hiç göremez... Bunun için Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinde babası hayatta olmadığından, çocuk ve annesiyle dedesi Abdulmuttalip ilgilenir...
İsminin Konulması
Abdulmuttalip, geleneklere uyarak doğumunun yedinci günü kurbanlar kestirdi... Mekkelilere ziyafet verdi... Yemek sırasında torunun ismini MUHAMMED koyduğunu davetlilere açıkladı... Ahmed: Allah'ı yüce sıfatlarıyla ve kudret eserleriyle öven ve övmesini bilen kimse demektir. Muhammed, fazilet ve özellikleri anılarak övülmüş kimse demektir. Peygamberimiz (SAS) bu iki manayı ifade etmek üzere: "Beni birisi överse; öven Ahmed'dir, övülen Muhammed'dir" buyurmuştur. (a.g.e.9/251) Peygamberimiz (SAS) "Muhammed" ismi ile Kur'an da dört yerde zikredilir; Âl-i İmran:3/144, Ahzab:33/40, Fetih:48/29, Muhammed:47/2 Ayrıca Peygamberimize mahsus özel anlamıyla ifade bulan MâhHâşir ve Âkib isimleri de vardırPeygamberimiz (SAS) buyuruyor: "Bana mahsus ve münhasır (ve en yüce) beş isim vardır; Ben Muhammed'im ve Ahmed'im. Ben o Mâhki, Allah benim (Nübüvvetim)le küfrü izale edecektir. Ben o Hâşir'im ki, (Kıyamet gününde) halk beni takip ederek haşrolunacaktır. Ben Âkib'im. Hatemü'l Enbiya'yım. (Benden sonra hiç kimse Nebi olmayacaktır)" (a.g.e. 9/250)