* İftarınızı 1 adet hurma, büyük bir bardak su veya 2 adet cevizle açın. * Sonrasında 1 kase çorbanızı en az 5 dakika sürecek şekilde için. Çorbanızı tükettikten sonra mümkünse yemeğe bir müddet ara verin. * Eğer mümkün değilse klasik yemek yeme sıralamasından uzaklaşıp çorbanızdan sonra ana yemek yerine az yağlı bir salata tüketin. Salata sizde doygunluk hissi yaratacaktır ve yemek yeme hızınız azalacaktır. Zengin posa içeriği ile kabızlık problemleri yaşamamamıza yardımcı olacaktır. * Ana yemek olarak etli bir sebze yemeği ya da az yağlı yapılmış bir et yemeği tüketebilirsiniz. Yemeklerinizi hazırlarken sindirilmesi zor olduğu ve de sağlıksız olduğu için kızartma ve kavurma yöntemlerini tercih etmeyin. * Ramazan'ın vazgeçilmesi tatlı içinse en az 1.5-2 saat beklemelisiniz. Tatlı tercihiniz sütlü tatlılar ya da meyve tatlılarından (elma tatlısı, ayva tatlısı gibi) yana olmalıdır. Bu alternatifler yerine 1-2 porsiyon meyve tüketmek posa alımımızın azaldığı ve gün boyu yeterli C vitamini kaynağı tüketemediğimiz için vücut direncimizin azalacağı bu günlerde en sağlıklı tercih olacaktır. Meyve olarak ananas, papaya içerdiği için hazımsızlık probleminize iyi gelebilir. * İftar sonrasında da su içmeye devam edin. * Yemeğin hemen ardından çay içme alışkanlığımız yediklerimizden vücudumuzun yeterince yararlanamamasına neden olmaktadır. Çay için en az 45 dakika bekleyin. Eğer beklemek istemiyorsanız bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ekinazya ya da sindirimi kolaylaştıracak zencefil çaylarını tercih edin.