CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, "Şu aşamada bu ortamda anayasa değişikliği tartışmalarının Türkiye'nin gündemine gelmesi, Türkiye'nin yine aynı gerginlikte bir dönemi yaşaması demektir. AK Parti'nin yeni dönemde, yine siyasi parti kapatmalarıyla ilgili 68 ve 69'uncu maddelerde yapılacak olası değişikliklerde Cumhuriyet'in temel niteliklerine aykırı siyasal oluşumlara ya da bunları hoşgörüyle karşılayacak bir anlayışa giren olursa, türban yasasındaki değişikliklerdeki akıbete uğrayabilir" dedi.
SİYASİPAKET AK Parti yönetimi, parti içinde yeniden anayasa değişikliğini tartışmaya açmaya hazırlanıyor. "demokratikleşme paketi" olarak adlandırılan bir hazırlık çalışması daha yapılıyor. AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla birlikte parti içinde üç ayrı paket adı altında yeni çalışmalar yapılmış ancak, kapatma davası sürecinde Meclis gündemine taşınmamıştı. Birinci aşamada, sıfırdan anayasa yerine AB kriterlerine uygun ve siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran değişikliklerinin de içinde olduğu yeni anayasa yerine, "demokratikleşme paketi" getirileceği belirtiliyor.
DEMOKRATİKLEŞMEPAKETİ AB ile ilişkileri güçlendirmek ve Avrupa Birliği ülkelerine reform mesajı vererek, demokratikleşme ve insan haklarına dönük yasal düzenlemelere ağırlık verilecek. Peki, şimdi ne olacak? Bu durumda AK Parti, yeni anayasa için, 'uygun zaman, uygun zemin bulmak için' diğer partilerle zor ve meşakkatli bir yolu deneyecek. Bu konuda ön çalışmalar tamamlandı.