Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ağustos 2008  
KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
'Meyve'nin en tatlı hali
Pratik bilgiler
Şekerin kestirilmesi
Fıstık reçeli
Karpuz reçeli
Patlıcan reçeli
Şurubun kıvama gelmesi
Reçel nasıl yapılır?
Rutubetsiz ve loş yerlerde saklayın!

Reçel nasıl yapılır?

Reçel yapılacak meyveler öncelikle yıkanır... Varsa ezik ve çürükleri ayrılır. Daha sonra meyvenin cinsine göre çekirdekli veya çekirdeksiz dilimlenerek ya da bütün halde reçele işlenir.



Reçel yapımı iki şekilde olur:
1.
Katlama usulü ile reçel yapımı:
Meyveler 1 gün önce şekerle katlanarak meyve suyunun şekerce emilmesi esasına dayanır. Çilek, vişne, erik, şeftali reçelleri bu gruba girer. Katlama usulü ile yapılan reçellerde bir gün önceden temiz bir kap içerisinde her meyveye göre değişik olmak üzere şeker ve meyve birer kat olarak yerleştirilir. Ertesi gün eğer sulanma fazla olmuş ve dışarıdan su ilavesine gerek kalmamış ise doğrudan doğruya; sulanma az ise gerekli miktar su ilave edilerek kaynatılır. Fakat şuruptaki meyveler yumuşak olduğu için kaynama sırasında delikli bir kepçe ile meyveler başka bir kaba alınır ve şurup koyulaştırılıp istenilen kıvama gelince tekrar şuruba katılarak meyvelerin dağılması önlenir.
2. Doğrudan kaynatarak reçel yapımı:
Bu usulde yapılan reçellerde meyveler önceden meyve cinsine göre hazırlanan şurup içerisinde kaynatılarak istenilen kıvama getirilir ve ateşten alınır. Elma, armut, ayva, kayısı, portakal ve mandalina gibi sert etli meyveler bu şekilde reçel yapımına daha uygundur. Reçel hangi usulde yapılırsa yapılsın reçelde meyveler ezilmeden şekillerini kaybetmeden kalmalı ve şurupları parlak olmalıdır. Reçele gerekli şeker miktarı meyvenin cinsine bağlıdır. Tatlı meyvelerde daha az, ekşi meyvelerde daha fazla şeker kullanılır. Genellikle 1 kg meyve için 1.5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Dalgalandı da durulduDeniz kabuğu çatladı
Gökkafes'te 'lüküs hayat'Zürefanın düşkünü bot...
'Meyve'nin en tatlı haliGizli hazine Kyzikos
Ne varsa sokakta var!Haydi brunch safariye
Var mı Kaş'tan seksisi?Çarmıklılar'ın turizm atağı
Aşk yok, iş var!Çiğdem'in kabadayısı!
Telefon kulağına yapıştıAraya kara kedi girdi
Ayağının tozuyla...Hindistan'da fal heyecanı
Yanlış alarmDostların arası limoni
Günün mönüsü
GÜNCEL
Ruhsatsız Ruhsatsız ölüm kursu
* Türkiye dün sabah güne Konya'dan gelen yürek yakan bir haberle...
Cehennem alevleri
Yıldız görevden alındı
Deniz yatağı faciası
Fakirin umudu Loto'da
Sadece 9 kişi; biri de Türk
İkize teşvik izni
SPOR
Gönlümüze Gönlümüze göre
G.Saray, Devler Ligi 3. ön elemesinde, Rumen S.Bükreş ile Fener ise...
Adım adım Alonso
Lincoln kopuyor
Kötü prova
Luis Aragones'in Natale aşkı
PSG'ye bu defa 'Evet' denilecek
İstanbul gecelerine "Merhaba"...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 22°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 15°C 
İZMİR Açık 35°C 25°C 
ANTALYA Açık 38°C 26°C 
ADANA Az Bulutlu 35°C 24°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.984,660 D:% 1,86
DOLAR S: 1,159 D:% -0,26
EURO S: 1,803 D:% -0,66
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi