Şurubun kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan bir kaşık ucu ile alarak, bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duracak olursa reçel kıvama gelmiş demektir.
Reçel şurubunun hazırlanması Malzemeler: 1500 gr Toz şeker 750 cc Su 1 Limonun suyu Hazırlanışı: Bir tencerede toz şeker, su ve limon kaynamaya bırakılır. Şurubun kıvama geldiğini anlamak için bir kaşığın ucu ile alınan şurup ılındıktan sonra iki parmak arasına alınır. Parmaklar açılıp kapatırken tel tel oluyorsa şurubun kıvama geldiği anlaşılır. NOT: Reçel pişerken biriken köpükler delikli kepçe ile alınır. NOT 2: Limon suyu meyveler şuruba atıldıktan sonra reçel kıvama gelince eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. PRATİK ÖLÇÜLER: 1 su bardağı su: 250 ml. 1 su bardağı tozşeker: